avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deconturi de cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deconturi de cheltuieli

Am o mica nelamurire. Cand vine angajatul din delegatie prezinta decontul de cheltuieli la care sunt anexate bonurile fiscale si chitantele ce reprezinta cheltuielile efectuate.
La plecare a primit avans 1000 lei se in registreaza prin contul 542, la sosire se observa ca a cheltuit toti banii si deci se soldeaza contul. Prin urmare bonurile fiscale si chitantele aferente le atasez sau nu la registrul de casa? Dar decontul?
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 17:16, 9 Aprilie 2010
Decontul il puneti separat de registrul de casa pentru ca el se va solda in momentul in care inregistrati in contabilitate acest decont . Dispozitia de plata pentru avans spre decontare de 1000 trebuie sa o aveti atasata la registrul de casa.

:luck:
la plecare faceti o dispozitie de plata avans spre decontare pe care o inregistrati 542=5311 . la sosire treceti pe decont toate documentele justificative ale cheltuielilor efectuate , calculati daca mai are de primit sau restituit fata de avansul primit( mai faceti o dispozitie de plata/incasare-dupa caz) si inregistrati separat de casa "justificare avans spre decontare ": 6...,4426(401)=542

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare papetarie si alte mat.consumabile deutz deutz Pentru aprovizionarile de papetarie si alte mat.cons. gen : dosare, hartie copiator, nir-uri, registre casa, role casa marcat..etc) mai trebuie facut NIR sau ... (vezi toată discuția)
Solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu sunt bani in casa MIHAELAJURGEA MIHAELAJURGEA Cat de gresita este inregistrarea platii facturilor prin inregistrarea 401 = 462 , avand in vedere ca societatea nu dispune de bani in (registrul) casa sau ... (vezi toată discuția)