avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu inchirierea uscatoriei din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu inchirierea uscatoriei din bloc

Buna ziua
Problema este legata de faptul ca un vecin din bloc inchiriaza in mod permanent apartamentul pe care-l are in proprietate si acum are pretentia ca noi vecinii sa fim de acord ca , chiriasii lui sa utilizeze si uscatoria pe care o folosim in comun.
Ne solicita cheia uscatoriei si noi am refuzat sa i-o dam pe motiv ca proprietarul nu locuieste in bloc iar chiriasii nu sunt acceptati de ceilalti proprietari in uscatoria comuna. Poate el sa inchirieze si cota sa parte din uscatorie fara acordul coproprietarilor?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:22, 9 Aprilie 2010
proprietarul nu e obligat sa locuiasca in apartamentul sau, pe cand dvs sunteti obligat sa-i dati omului care locuieste in apartamentul sau cheia de la uscatorie, intrucat e parte comuna , iar acel chirias plateste caldura si pt acea uscatorie!
Chiriasul are dreptul la tot ceea ce ar avea si proprietarul, daca ar locui in acel apartament!
Matei Angela a scris:

Poate el sa inchirieze si cota sa parte din uscatorie fara acordul coproprietarilor?

Chiriasul are dreptul, ca si proprietarul, sa foloseasca toate partile si spatiile comune. Chiriasii au inchiriat apartamentul si nu este nevoie sa inchirieze, pentru a folosi, o parte din lift, o parte din casa scarii, o parte din hol, uscator, topogan de gunoi, coloana de apa, gaz, subsol, etc.
Proprietarului nu-i trebuie acordul vecinilor pentru a inchiria proprietatea sa, care are, firesc si cota indiviza comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)