avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscris vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscris vanzare-cumparare.

Buna ziua,
In luna decembrie am facut un "Inscris de vanzare-cumparare" pentru un teren.Deoarece parcela cumparata nu era inca intabulata propriu in CF,
i-am platit un avans vanzatorului urmand ca el sa definitiveze actele si pana la data de 27.02.2007 sa ne prezentam la notar pentru a plati restul banilor si
a cumpara parcela.Nu vreau sa-l acuz de rea credinta,el spune la telefon ca in 27 o sa fie la notar,dar daca nu se prezinta?
In contract e specificat ca "pana in 27" sa ne prezentam la notar,nu expres data de 27.
Va rog dati-mi un sfat.
Multumesc,
E.Crina
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:53, 22 Februarie 2007
Multumesc pentru raspunsuri.Am sa-i trimit notificare.
Pot sa trimit notificare si prin posta rapida cu confirmare de primire?Sau e posibil doar prin executor judecatoresc.
Exista oare un termen minim cand trebuie sa o primeasca.
Multumesc.
prin executor. si logic ar fi sa o primeasca cel tarziu pe 26...
Corect ai zis! Asta spun si eu tot timpul... Clientii nu vin la tine preventiv ci atunci cand sunt deja in pom.


si, in plus (offtopic) iata inca un exemplu din care rezulta ca oamenii inca nu au inteles ca nu e suficient sa te duci la notar cu sacosa de bani pentru a incheia acte asupra unor bunuri de mare valoare fara sa-ti iei cu tine si un avocat. Pe notar i-l doare-n cot, ti-a scris actul, ti-a luat banul...descurca-te...(nu-ti explica nimic ca sa-ti protejezi drepturile si daca te-ncurci ajungi inevitabil la avocat, care nu prea mai poate drege lucrurile daca nu le-a cunoscut si gandit de la-nceput. Dar nu stiu cum se face ca tot avocatii sunt a'i mai ai dracu' in opinia lumii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare parcela dintr-un teren nedezmembrat inca sorel_789 sorel_789 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu cateva sfaturi/idei : Doresc sa cumpar o parcela de 550mp dintr-un teren mare, de 18500mp. Proprietarii terenului, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare teren raduz raduz Buna ziua. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare (neinregistrat la notar) pt teren arabil de 1500 mp, prin care vanzatorul (eu) primeste avansul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)