avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzi contraventionale

Ma numesc Radulescu Emil si vreau sa pun urmat. intrebare;in cazul primirii unei amenzi de catre fiul meu,care are 20 de anisi nu are nici un venit,iar al meu este doar din salariu ,sint obligat eu legal sa-i platesc amenda lui?Sau la primarie au dreptul sa nu-mi elibereze oarece acte datorita amenzii fiului meu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radulescu emil , utilizator 15:15, 11 Aprilie 2010
Nu.El este major.Nu mai aveti nicio obligatie,raspunderea este personala.
Buna seara ! Nu aveti nicio obligatie legala de plata a amenzii fiului . In practica insa , atunci cand e cazul unor amenzi primite de persoane care au acelasi domiciliu , se foloseste acest pretext pt. neeliberarea unor adeverinte etc de catre administratiile financiare . Aceasta practica este nelegala si ii puteti actiona in instanta , insa majoritatea prefera sa achite amenzile decat sa piarda timpul prin instante ..
Va multumesc pt. raspuns,dar in cazul achitarii amenzi(lor) imi este imposibil de efectuat, nu mai zic de chestia cu instanta .As vrea sa va intreb ce lege prevede cazul acesta? va salut cu respect! Ma refer la legea care confirma ce spuneti d-voastra cat si la aceea ce ii acuza pe angajatii primariilor in acest caz.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
radulescu emil, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la acte in caz de divort cu minori mirinuca mirinuca Buna ziua. Ma numesc Anisia. Sunt divortata de 3 ani si mama a unui copil in varsta de 7 ani. Copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca si se ... (vezi toată discuția)
Act de intretinere vasile 2 vasile 2 Am luat in intretinere un batran si am facut act de intretinere cu uzufruct viager. Terenul este in totalitate al batranului iar din locuinta are 5 optimi iar ... (vezi toată discuția)
Hotararea unei instante de interzicere a ridicarii masinilor parcate neregulamentar NeluBalas NeluBalas Buna seara.O instanta din Bucuresti a anulat o hotarare a unei primarii de sector prin care se permitea ridicarea masinile parcate neregulamentar,de catre o ... (vezi toată discuția)