avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curentul electric pe strada privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curentul electric pe strada privata

buna ziua,

mama mea a cumparat un teren intravilan, la marginea unui sat, zona in care acum incep sa se construiasca mai multe case. Strada pe care isi construieste casa este privata, proprietarii celorlalte terenuri au platit stalpii de curent de pe strada iar acum mama, dorind sa se racordeze la curent, trebuie sa plateasca partea ei din investitia facuta pentru a primii acordul celorlalti. Mama nu doreste ca aceasta strada sa fie privata - fapt ce presupune platirea lucrarii si a stalpilor de curent si , lunar, lumina de pe strada.
Intrebare: daca cedeaza terenul din strada, pe care este proprietara, primariei, mai trebuie sa plateasca vecinilor lucrarea si stalpii de curent?

Stalpii nu sunt amplasati la distanta egala, in dreptul terenului persoanei de la care mama a cumparat sunt amplasati la distanta mai mica unul de celalalt, pe restul strazii fiind mai "rari". De asemenea, mama si vecinul de langa ea se vor racorde la acelasi stalp, fiind amplasat exact la coltul comun.
Intrebare: in cazul in care va trebuii sa plateasca parte din investitia facuta, cum se calculeaza suma datorata de ea?

Mentionez ca mama a cumparat terenul in urma cu 4 ani, iar lucrarea de pe strada a fost executata in 2009.

Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:53, 10 Aprilie 2010
Buna ziua ! Este putin probabil ca primaria sa accepte terenul respectiv chiar si gratis pentru ca ecasta operatiune presupune cheltuirea unor resurse locale in plus , la care se mai adauga si actele incheiate (cadastru , notariat) . Banuiesc ca imobilul a fost construit cu autorizatie de constructie . Daca a fost necesara obtinerea PUZ-ului de la primnarie in acesta este precizata si modalitatea de racordare la utilitati (energie , gaze , apa ) . Referitor la metoda de calcul pt investitia facuta aceasta informatie o veti primi de la firma care a efectuat lucrarea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stâlp curent Miky1987 Miky1987 Bună ziua! Am și eu o întrebare, acum în jur de 25 de ani părinții mei au cumpărat un stâlp pentru curent și de acord cu vecinul la pus la el (tata a ... (vezi toată discuția)
Bransament electrica constructie noua Florentina Miloiu Florentina Miloiu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia data! Am o casa in constructie in faza la rosu cu actele la zi. In anul 2017 am incercat sa fac ... (vezi toată discuția)
Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)