avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cerere de chemare in judecata

Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la societatea de asigurari datorita unui accident provocat de asiguratul societatii respective. Chem in judecata doar societatea de asigurari sau si sucursala societatii care a instrumentat dosarul de dauna?

ori formularea ar fi: chem in judecata sucursala x prin societatea de asig (societatea mama)?

Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: geo26 , utilizator 10:13, 11 Aprilie 2010
Puteti chema pe toata lumea: sucursala, centrala si cond. auto vinovat, in calitate de intervenient fortat.
De principiu, sucursalele asiguratorilor nu au patrimoniu propriu, situatie in care este de preferat a fi indicat in calitate de pirita societatea mama iar procedura de citare sa se realizeze la sediul sucursalei din zona domiciliului dvs. cu obligativitatea de a cita in cauza in calitate de intervenient fortat pe vinovatul de producerea accidentului.

I L O
asa stiu si eu ca aceste sucursale nu au personalitate juridica, insa, oare, trebuiesc citate?
Curtea Suprema de Justitie s-a pronuntat prin Decizia 906/01.04.1997 in sensul ca, desi sucursala nu are personalitate juridica, poate avea calitate procesuala pasiva intrucat sucursala este infiintata cu fondurile unei societati ce ii afecteaza capitalul necesar si o organizeaza spre a desfasura o activitate economica proprie, in cadrul obiectului ei de activitate.
Asa ca e veche problema si e si rezolvata!:)
Totodata, a se verifica ordinul CSA valabil pentru asigurarea RCA valabila la data accidentului, in ultimele se precizeaza faptul ca te poti judeca fie , fie cu sucursala care a emis tichetul , fie cu cea care a deschis dosarul de dauna.
am inteles. aveti cumva decizia mentionata.....pe site ul ICCJ nu o gasesc. asta ca sa ne dumirim si noi mai bine#-o

Alte discuții în legătură

Citatie(intervenient fortat) 3ugen 3ugen Buna ziua,azi am primit o citatie in care sunt chemat ca intervenient fortat in proces cu sc Omn in calitate de reclamant-sediul ales pentru Fond-actiune in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri ca urmare a unui accident ionutmarin ionutmarin Acum un an, ca urmare a unui accident rutier, am avariat un stalp al Electrica. Desi aveam asigurare RCA, societatea de asigurare a refuzat sistematic ... (vezi toată discuția)
Neplata daunei total economice Mihiionutmihai Mihiionutmihai Buna ziua de circa 4 luni ma tot chinui sa recupereze o dauna total economică în urma unui accident auto .Am o întrebare pot da în judecata persoana care a ... (vezi toată discuția)