Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la societatea de asigurari datorita unui accident provocat de asiguratul societatii respective. Chem in judecata doar societatea de asigurari sau si sucursala societatii care a instrumentat dosarul de dauna?
ori formularea ar fi: chem in judecata sucursala x prin societatea de asig (societatea mama)?
Cel mai bine este sa chemati firma de asigurare in judecata si din actele pe care le veti depune la dosar, instanta va sti sa formuleze chemarea. Ajunsa la compartimentul juridic, chemarea va cuprinde suficiente date, astfel incat centrala asiguratorului sa inteleaga unde s-a produs evenimentul, in care agentie sau sucursala si sa delege pe cei care o vor reprezenta in instanta.
perfect de acord cu tine Adrian, este si mai sugur pentru ca firma are pers juridica. Insa, mi-ar fi convenit competenta instantei, in sensul ca:
firma - are sediul un Suceava, accidentul s-a produs tot in Suceava,
sucursala- are sediul in Bucuresti, unde s- a deschis dosarul de daune, cei de la Suceava l-au trimis la Bucuresti (nu am inteles de ce, probabil ca persoana pagubita, adica eu, sunt din Bucuresti
Asa ca mi ar fi convenit mai mult competenta din Bucuresti (din ratiuni de costuri, etc)
Mersi oricum Adrian...
Pentru sdianaviolin... te as ruga sa mi spui si mie articolul din Norme (cred ca la Ordinul 21/2009 te referi) unde se prevede posibilitatea alegerii intre sucursala care a emis tichetul si sucursala care a deschis dosarul. Sincer, am cautat si nu am gasit, sper sa nu mi scape ceva:). Multumesc frumos!