avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anuntare angajator intrare in concediu de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anuntare angajator intrare in concediu de ingrijire a copilului

Buna ziua,

Sotia mea va termina in curand lauzia.Dupa lauzie mai sunt 60 de zile in care se poate intra in concediu de ingrijire a copilului.In concediu de ingrijire a copilului voi intra eu(tatal).Care este termenul in care trebuie sa anunt la firma ca vreau sa intru in acest concediu?Pot sa ii informez in ultimele zile(ultima saptamana) pana la expirarea termenul legal de 60 de zile?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 10 Aprilie 2010
Ca tata puteati depune cererea de intrare in CIC imediat dupa nasterea copilului ...
Dv. puteti solicita CIC fara a astepta terminarea concediului de lauzie al mamei de 42 de zile. Nu este un termen, totul depinde de hotararea dv. si de data inaintarea cererii.
1. Iata ce spune OUG 148/2005:
Art.8 (2) Concediul pentru creşterea copilului se acordă, la cerere, de către persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care îşi desfăşoară activitatea persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1) şi (2).
2. Asadar nu trebuie sa anuntati firma ci trebuie sa faceti o cerere prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca si intrarea in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Atasati la cerere copie dupa certificatul de nastere a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul crestere copil pana la 2 ani in cazul tatalui GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, In cazul tatalui care vrea sa intre in concediul de crestere copil pana la 2 ani, puteti sa-mi spuneti ce \"calendar\" trebuie sa folosesc? In ... (vezi toată discuția)
Tata in concediu crestere copil si beneficiar al indemnizatiei TRamona TRamona Buna ziua! Am hotarat cu sotul ca acesta sa intre in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului si sa beneficieze de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru crestere si ingrijire copil acordat tatalui kyoko kyoko Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediul care se acorda tatalui, pentru crestere si ingrijire copil. Va prezint o speta: tatal face cerere la ... (vezi toată discuția)