avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

daca ex zice ca partea lui din garsoniera o lasa fiului nostru , iar eu am partea mea, pot vinde garsoniera , daca el semneaza'? multumesc, mi-ar prinde f bine un raspuns,,,
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:01, 11 Aprilie 2010
Dumneavoastra aveti doar 1/2 din garsoniera. Cealalta jumatate e pana una alta a fostului sot, deci nu puteti vinde singura. Daca transmite proprietatea sa catre fiu, lucrurile sunt diferite dupa cum copilul e minor sau major. Daca e major si va fi proprietar puteti vinde impreuna, daca e minor si va fi proprietar lucrurile sunt mai complicate, fiind necesara mplicarea autoritatii tutelare.
Dumneavoastra puteti dispune numai de cota parte indiviza din imobil care va apartine! Fostul sot se afla in aceeasi situatie ca si dvs! Daca doreste sa ii lase fiului poate sa ii vanda sau sa-i doneze jumatatea sa din imobil.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietar la 17 ani femeie40 femeie40 buna ziua. am si eu o intrebare. am 40 ani sunt casatorita si am 2 baieti 17 si 3 ani jumate. as dori sa vand ce avem acum si partea mea sa o cedez copilului ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea fiului minor zivem zivem Buna ziua. As dori sa stiu in cazul in care prin testament las fiului meu minor o garsoniera pe care o detin dinainte de casatorie se poate ca atunci cand mor, ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa mai multi ani ContSters359971 ContSters359971 Am divortat in 2007 dar inca nu am facut partajul cu fosta sotie, avem impreuna aun apartament. Mai pot deschide acum partajul? daca da cam cat dureaza ... (vezi toată discuția)