avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament in favoarea fiului minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament in favoarea fiului minor

Buna ziua. As dori sa stiu in cazul in care prin testament las fiului meu minor o garsoniera pe care o detin dinainte de casatorie se poate ca atunci cand mor, sotul meu sa vanda garsoniera pana la majoratul fiului? Prin testament pot lasa tot ce mi s-ar cuveni din bunurile comune fiului meu? Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
zivem, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:14, 22 Octombrie 2014
Sotul dvs este si tatal minorului ?
Da, este tatal copilului
Puteti lasa copilului ceea ce vi s-ar cuveni cu conditia de a nu incalca rezerva succesorala a sotului supravietuitor.

Cat priveste vanzarea bunului minorului, aceasta se va putea face de minorul care a implinit 14 ani cu incuviintarea reprezentantului legal (a tatalui ) si autorizarea instantei de tutela (ambele prealabile vanzarii). Pana in 14 ani vanzarea se face de reprezentantul legal, tot cu incuviintarea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

încuviințarea unui act de dispoziție în cazul capacitãții restrînse de exercițiu Lucian Croitoru Lucian Croitoru O minoră de 17 ani, crescută de bunici paterni, dorește să cumpere de la aceștia casa în care locuiește împreună cu ei, bunicii ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces ContSters458678 ContSters458678 Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna. intrebarea mea este daca eu se ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drept de proprietate huminiuc huminiuc Buna ziua, Eu si sotia mea am dobandit prin vanzare-cumparare un teren,acum 12 ani;intre timp am construit pe acest teren o casa de vacanta.Datorita ... (vezi toată discuția)