avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE,DAR CUI?SI CUM?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE,DAR CUI?SI CUM?

Buna seara.Domnilor avocati,am o cunostinta cu o problema spune ea,pe care nu stie si nu are cum sa o rezolve sa fie in legalitate. Doamna respectiva,a fost casatorita cu un barbat timp de 25 ani.Au impreuna o casa (pe numele dinsei )(cumparata in timpul casatoriei ) dar din casatoria lor nu au rezultat copii.Sotul dinsei are 2 copii din alta casatorie.Problema dinsei este urmatoarea:un copil este stabilit in strainatate,(nu stie decit tara ) iar pe celalalt nu stie unde sa-l gaseasca.Ce poate face pentru a evita neplacerile.Este corect sa-i treaca in masa succesorala cu procentele care le revin?.dinsa vrea sa vinda si banii care vor reveni copiilor sa le fie depusi la CEC.Cum o sfatuiti sa faca?? Multumim anticipat.:vishenka:
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 17:47, 11 Aprilie 2010
Eu o sfatuiesc sa isi angajeze avocat.
Poate sa fie inlaturat de la mostenire mostenitorul si poate ca si celalat.

avocat Claudiu Lascoschi
Intelegem ca sotul a decedat.
Daca imobilul e bun comun, cum e pe numele "dansei"?
Daca e doar al ei, pt ca ii donase sotul partea lui, sau prin alt mod, nu trebuie sa imparta cu nimeni.
In sfarsit, daca e bun comun din casnicie, ea ramane cu 1/2 partea ei, cealalta 1/2 a sotului se imparte intre ea, 1/4 si copii lui, impreuna 3/4.
Daca nu stie datele concrete ale copiilor cred ca alta sansa nu exista decat partajul judiciar ( in instanta), pt ca instanta sa-i citeze.
Si daca tot se va chinui si va cheltui bani nu s-ar merita sa plateasca mai mult un avocat si sa ia tot?
Multumim mult pentru raspunsuri.Da dna.av sotul ei a decedat de curind.Cu copii nu au pastrat legatura de aceea nu au mai multe date.Atunci cind au cumparat imobilul despre care spun sotul dinsei a tinut cu tot dinadinsul sa fie trecuta numai ea in contr.de V/C.,spunea el ca asa sotia va avea mai mult de mostenit.MESAJUL domnului av.Lasco..este fff.interesant.Dna.respectiva tine cont de asta...Multumim din nou ptr.sfaturi.=D>:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie VONPAUL006 VONPAUL006 Matusa mea a facut o donatie (jumatate de apartament) pentru fiul sau. Intre timp, din pacate, fiul dinsei a murit. Fiul dinsei nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire florinlarion florinlarion bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)