avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren dobandit prin legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren dobandit prin legea 15/2003

Buna Ziua,
Intampin urmatoarea problema: o persoana apropiata a dobandit teren de la primarie prin intermediul legii 15/2003, aceasta persoana (deoarece nu are fonduri suficiente) doreste sa ne ajute donandu-ne (mie+sotiei) acest teren pentru a ne construi o locuinta! Ce trebuie sa fac pentru a putea obtine dreptul de folosinta al terenului respectiv astfel incat sa pot accesa un credit imobiliar?
Persoanele care sunt din Cluj si care considera ca ma pot ajuta (contra-cost) cu intocmirea actelor si a documentelor sunt rugate sa ma contacteze PM!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:31, 11 Aprilie 2010
Avand in vedere faptul ca atribuirea de teren in folosinta in baza legii 15/2003 se face datorita indeplinirii unor conditii de catre solicitant, din cate stiu eu, posesia acestui teren nu se poate instraina in nici un fel prin acte intre vii, ci se transmite doar prin mostenire (beneficiarul a trebuit sa se incadreze in anumite criterii stabilite de lege si, uneori, suplimentar de catre fiecare consiliu local in parte: varsta 18-35 ani, domiciliul stabil in localitate, sa nu fi detinut anterior locuinta sau teren destinat construirii unei locuinte, etc). Tot ce poate face este sa cumpere terenul in cauza de la primarie (daca CL decide acest lucru, in urma unei expertize pentru stabilirea pretului) si apoi sa va vanda dvs...
Cred ca cel mai bine ar fi sa va interesati direct la primarie, intrucat cunosc unele consilii locale care au stabilit ca si sanctiune, pentru cei care instraineaza posesia unui astfel de teren, retragerea dreptului de folosinta (sa nu va treziti si fara teren, si cu banii dati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri de case pentru tinerii casatoriti elena_1988 elena_1988 buna ziua,am auzit despre acest pogram si as dori si eu sa aflu ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia unui astfel de teren.de ce acte am nevoie si unde ... (vezi toată discuția)
Legea 15 /2003 privind acordarea unui teren de catre primarie valiG7 valiG7 Am 25 de ani si sunt interesat de legea 15/2003 intrucat as vrea sa mi construiesc o casa in drobeta turnu severin .Intrebarea mea este :daca ambii parintii ... (vezi toată discuția)
Concesiune in baza legii tineri casatoriti lumi71 lumi71 Sunt din Cluj si pe vremea cand era Dl Funar primar, m-am numarat printre \\\"fericitii\\\" care au beneficiat de aprobarea unui teren in vederea constructiei ... (vezi toată discuția)