avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Platã sultã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Platã sultã

Într-un proces de partaj soţul pensionar urmează să-i achite fostei soţii o sultă de 3000 euro. Soţia locuieşte în Statele Unite.

1. Ce se întîmplă dacă soţul pensionar nu poate achita sulta?

2. Dacă achitînd lunar cîte 100 de euro, pînă la acoperirea sumei totale, poate fi considerat un om de bună credinţă, cîtă vreme livrarea se face regulat.
Cel mai recent răspuns: Talida Covaci , utilizator 19:38, 11 Aprilie 2010
Buna ziua !
1. Poate fi solicitata poprirea pe venitul provenit din pensie.
2. Daca plata se face cu regularitate si este acceptata de catre fosta sotie, da.
Cu stima !
Multumesc mult pentru răspuns.

Dacă se poate, aş avea nevoie de cîteva precizări suplimentare:

-care este procedura pentru a şti dacă soţia este de acord cu plata sultei în rate?
-în caz că nu este de acord, există riscul să ceară executarea casei?
-în acest caz, pentru a obţine executarea, nu ar fi necesar să intententeze un nou proces?
-dacă soţul nu are banii necesari pentru plata integrală a sultei într-o singură tranşă poate să facă vreun demers pentru a obţine aprobarea plăţii în rate?
-are altă modalitate de a se apăra şi totodată să-şi păstreze casa, aceasta fiind singura pe care o are şi, prin urmare, dacă ar pierde-o, nu ar mai avea unde să locuiască?

Vă multumesc.
trebuie sa va intelegeti cu doamna daca este de acord cu plata in rate. nu exista nici un demers prin care sa o puteti obliga.
in ce condiiti are drept de sulta?? intelegere intre dvs sau hotarare judecatoreasca (in acest caz poate pune poprire pe pensie sau in situatie extrema poate executa silit bunurile dvs imobile sau mobile)
Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta vasyly vasyly cine poate sa-mi spuna daca , sulta se poate plati in rate, si cand si in ce conditii se face. multumesc. (vezi toată discuția)
Partaj hadrian74 hadrian74 Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort danyboldea danyboldea Am o cunostinta care a divortat si lucreaza in strainatate. Are 2 copilasi si au de impartit un apartament. Apartamentul e cumparat inainte sa divorteze cu ... (vezi toată discuția)