Într-un proces de partaj soţul pensionar urmează să-i achite fostei soţii o sultă de 3000 euro. Soţia locuieşte în Statele Unite.
1. Ce se întîmplă dacă soţul pensionar nu poate achita sulta?
2. Dacă achitînd lunar cîte 100 de euro, pînă la acoperirea sumei totale, poate fi considerat un om de bună credinţă, cîtă vreme livrarea se face regulat.
Buna ziua !
1. Poate fi solicitata poprirea pe venitul provenit din pensie.
2. Daca plata se face cu regularitate si este acceptata de catre fosta sotie, da.
Cu stima !
Dacă se poate, aş avea nevoie de cîteva precizări suplimentare:
-care este procedura pentru a şti dacă soţia este de acord cu plata sultei în rate?
-în caz că nu este de acord, există riscul să ceară executarea casei?
-în acest caz, pentru a obţine executarea, nu ar fi necesar să intententeze un nou proces?
-dacă soţul nu are banii necesari pentru plata integrală a sultei într-o singură tranşă poate să facă vreun demers pentru a obţine aprobarea plăţii în rate?
-are altă modalitate de a se apăra şi totodată să-şi păstreze casa, aceasta fiind singura pe care o are şi, prin urmare, dacă ar pierde-o, nu ar mai avea unde să locuiască?
trebuie sa va intelegeti cu doamna daca este de acord cu plata in rate. nu exista nici un demers prin care sa o puteti obliga.
in ce condiiti are drept de sulta?? intelegere intre dvs sau hotarare judecatoreasca (in acest caz poate pune poprire pe pensie sau in situatie extrema poate executa silit bunurile dvs imobile sau mobile)
Partaj
hadrian74
Ce se intimpla daca in urma unui proces de partaj urmeaza sa-i platesc fostei sotii ca sulta cota parte din valoarea apartamentului dar nu am posibilitate? voi ... (vezi toată discuția)