Sulta se poate plati in rate doar in situatia intelegerii cu creditorul, altfel acesta este indrituit sa ceara ca plata acesteia sa se faca integral- intr-o singura transa.
Mai exista situatia in care debitorul ( cel care are de plata acea sulta) sa nu aiba o proprietate si singura varianta a executarii sultei de catre creditor este poprirea , caz in care sulta se va plati lunar prin poprire pe venit, pana la acoperirea sultei, urmand ca debitorul sa plateasca si cheltuielile aferente executarii silite ( onorariu executor, taxe de timbru, timbre jud.).
La sulta din partaj m-am referit si eu.Daca dvs. aveti de primit sulta , aveti calitatea de creditor., prin urmare nu aveti interes ca debitorul sa va plateasca in rate sulta.Procedati la executarea silita , iar daca acesta nu are un imobil in proprietate, va ramane varianta executarii prin poprire pe venit.
multumesc inca o data. dar imobilul nu cred ca se poate vinde, deoarece prin constructie casa nu respecta distanta prevazuta prin lege, de 1,50 mt, de la temelie pana la granita cu vecinul. cand s-a facut proiectul, proiectantul a inchis un ochi, fiind mituit de sot, deci nu avem acele acte de buna vecinate , prin care sa dovedim ca vecinii au fost de acord , cu extinderea casei peste limita . in cazul asta chiar daca tribunalul va scoate casa la vanzare, si se va gasi un cumparator, acel cumparator nu-si va putea face actul de proprietate de casa, deoarece vecinii nu-i vor semna actul prin care sunt de acord cu partea de casa aflata pe pamantul lor, deci vor cere mutarea casei in limitele legale prevazute de lege.