avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sulta

cine poate sa-mi spuna daca , sulta se poate plati in rate, si cand si in ce conditii se face. multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasyly , utilizator 15:52, 25 Septembrie 2010
Sulta se poate plati in rate doar in situatia intelegerii cu creditorul, altfel acesta este indrituit sa ceara ca plata acesteia sa se faca integral- intr-o singura transa.
Mai exista situatia in care debitorul ( cel care are de plata acea sulta) sa nu aiba o proprietate si singura varianta a executarii sultei de catre creditor este poprirea , caz in care sulta se va plati lunar prin poprire pe venit, pana la acoperirea sultei, urmand ca debitorul sa plateasca si cheltuielile aferente executarii silite ( onorariu executor, taxe de timbru, timbre jud.).
va multumesc mult de raspuns, dar ma refeream la sulta , ce mi se cuvine in urma partajului.
La sulta din partaj m-am referit si eu.Daca dvs. aveti de primit sulta , aveti calitatea de creditor., prin urmare nu aveti interes ca debitorul sa va plateasca in rate sulta.Procedati la executarea silita , iar daca acesta nu are un imobil in proprietate, va ramane varianta executarii prin poprire pe venit.
multumesc inca o data. dar imobilul nu cred ca se poate vinde, deoarece prin constructie casa nu respecta distanta prevazuta prin lege, de 1,50 mt, de la temelie pana la granita cu vecinul. cand s-a facut proiectul, proiectantul a inchis un ochi, fiind mituit de sot, deci nu avem acele acte de buna vecinate , prin care sa dovedim ca vecinii au fost de acord , cu extinderea casei peste limita . in cazul asta chiar daca tribunalul va scoate casa la vanzare, si se va gasi un cumparator, acel cumparator nu-si va putea face actul de proprietate de casa, deoarece vecinii nu-i vor semna actul prin care sunt de acord cu partea de casa aflata pe pamantul lor, deci vor cere mutarea casei in limitele legale prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza daca cel care trebuie sa plateasca sulta refuza?? Gyna Gyna Chiar acum sunt dupa o disputa telefonica aprinsa cu fostul sot , un pachet de nervi.M-am saturat de toate mojiciile lui si refuza categoric un partaj amiabil ... (vezi toată discuția)
Sulta - partaj apartament eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , ... (vezi toată discuția)