avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NEPLATA ULTIMULUI SALARIU-si altele....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NEPLATA ULTIMULUI SALARIU-si altele....

Buna ziua,
as dori sa ma informati ,cum sa procedez in cazul in care angajatorul (la care am activat pana in ianuarie 2010),are fata de mine obligatii salariale neonorate pana in prezent,si anume salariul pe ultima luna,adica ianuarie a.c.si as dori sa mai stiu daca este obligat sa-mi plateasca concediul legal de odihna pe 2009(am fost angajata din sept.09-ian.10)Mentionez ca acesta m-a trecut cu salariul pe statul de plata pe ianuarie,dar eu nu am semnat ,neprimind banii,de fapt acesta "practica"neplata ultimului salariu.As dori sa mai stiu daca angajatorul nu plateste obligatiile salariale fiecarui angajat,ba chiar obligatiile la stat,care de fapt le retine de la agajat(CAS,somaj,etc)cine poate sa-l traga la raspundere?Are si o functie importanta in Minister.Conteaza oare?Pana cand unii isi permit sa-si bata joc de oameni care muncesc de dimineata pana ...si sfideaza orice lege in tara aceasta?
Va multumesc.
Cu stima,
Lorena Deac.
Angajatorul este obligat sas va plateasca atit salariul restant cit si suma ce vi se cuvine pentru zilele de concediu neefectuat.Il puteti actiona in judecata cerind si daune interese. Pentru celalalt aspect puteti sesiza ITM-ul.
Ce puteti face dumneavoastra este sa introduceti o actiune in instanta pentru executarea obligatiilor contractuale de plata a salariului si a altor drepturi banesti. Competenta de solutionare a litigiului de munca apartine tribunalului in a carui circumscriptie reclamantul isi are domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar florin01 florin01 Buna. Am urmatoarea problema: in ianuarie si februarie 2006, am fost in trecut in concediu fara salar. De acest lucru mi-am dat seama cand am ridicat cartea de ... (vezi toată discuția)
Imi voi recupera salariile restante de la fostul angajator? roxi1379 roxi1379 Buna ziua, am fost angajata la o fundatie timp de un an si sase luni, in data de 15 octombrie a.c. angajatorul a incetat activitatea din motive financiare ... (vezi toată discuția)
Posibilitãþile de recuperare ale drepturilor salariale chris.med chris.med Vă salut! Aş dori să ştiu care sunt posibilităţile de recuperare ale drepturilor salariale în situaţia în care angajatorul invocă pe de-o parte ... (vezi toată discuția)