avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatare vs.partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatare vs.partaj succesoral

Actiune in constatare formulata de PP si PE (soti), pentru un teren de 559 mp si constructiile C1 si C2, in contradictoriu cu vecinii: Orasul-prin primar, Consiliul Local, PI (fiul reclamantilor caruia i-au vandut o parte de teren si casa), NM si NI si MA.
Primul termen de judecata sotia lui NI arata ca acesta a decedat, se acorda termen pentru introducerea in cauza a mostenitorilor sub sanctiunea lui 243 cpc.
Pentru cel de-al doilea termen de judecata, reclamanta PE arata ca a decedat si reclamantul PP.
Intrebare:
As putea transforma actiunea in constatare formulata de reclamanti, intr-un partaj succesoral? (avand in vedere taxa de timbru achitata initial, foarte mare)?
Ce fac cu paratii chemati initial in actiunea in constatare?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 17:14, 11 Aprilie 2010
O actiune in constarare se poate transforma intr-o actiune in realizare cum este cea de iesire din indiviziune, urmeaza sa va precizati actiunea in acest sens si sa renuntati la judecata cu piritii initiali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de perimare dddgab dddgab In anul 2002 am mostenit, de la mama mea, o casa cu un teren de cca 1300 mp in judetul Prahova, pe care mama mea le cumparase anterior, in 1999 cu contract de ... (vezi toată discuția)
Parata trebuie sa depuna copii dupa inscrisuri si pentru reclamant? Pilu Pilu Buna ziua, am urmatoarea situatie si as ruga, daca poate cineva sa ma lamureasca: O ruda de-a mea a deschis proces la judecatorie, in contradictoriu cu comisia ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - partaj judiciar bamac bamac Buna ziua, Actiunea pentru iesirea din indiviziune (partajul pe cale judecatoreasca) poate fi una comuna formulata de catre 2 dintre coproprietari in ... (vezi toată discuția)