sant asociat 50-50 la un srl si sant si administrator. in urma cu 3 ani au aparut probleme f, grave cu asociatul meu, iar de atunci, el conduce firma dupa bunul-plac, iar eu nu pot sa afc nimic decat sa caut sa-mi fac dreptate in instanta. mentionez ca asociatul este fostul meu sot. iar tot ce face in firma o face fara nici macar a ma informa,ce sa mai zic de o adunare AGA sau altceva ce tine de aga. puteti sa ma lamuriti ce se intampla daca el depune bilanturile anuale fara aprobarea aga si toate actele ce au nevoie de semnatura celuilalt asociat-administrator?(adica eu) multumesc
Buna seara.
Daca nu le-ati semnat si dvs.dar aveati acest drept, puteti cere constatarea nulitatii acestor acte,eventual cu perceperea de daune pentru prejudicii .
in cazul semnalat raspunderea revine administratorului care a provocat pierderi sau alte daune societatii. aveti posibilitatea solicitarii, in instanta, a constatarii nulitatii absolute a tuturor actelor juridice incheiate fara respectarea statutului si a legii nr.31/1990 sau, excluderea asociatului care, cu buna stiinta lucreaza in contra intereselor societatii. variante sint, luati legatura cu un avocat care, in functie de situatia reala, va poate sfatui cel mai bine.