in cazul unei facturi neplatite catre o societate de telefonie, aceasta a dat unei firme de recupare nr de tel si ei tot suna
factura ester din 2002 sau 2003, nu este o lege care spune ca daca au trecut 5 ani nu se mai ia in considerare?
Firma de recuperare nu poate de cat sa va sicaneze pana platiti de bunavoie.Acesta este si motivul ptr. care suna in mod repetat sau mai stiu eu, alte cai. Daca factura neachitata este din 2002/2003 s/a prescris . Daca va actioneaza in judecat invocata exceptia prescriptiei dreptului la actiune si veti castiga.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Dar acesta curge de la ultima punere in intarzaiere. Ce corespondenta a purtata respectiva firma cu dvs. si la ce adresa?
Se intrerupe termenul de prescriptie numai daca ati fost pus in intarziere .
Art. 1079 C. civ.: debitorul este pus in intarziere prin notificare prin intermediul executorilor judecatoresti, adica prin cererea formala, somatia adresata debitorului sa execute.
am primit acum vreo 2,3 ani o hartie de la ei, in rest m-au sunat la telefon
acum nici nu ma mai suna, oare s-a prescris?
pot sa-mi puna poprire pe salar?
mi-au trimis o somatie de plata de cativa ani la adresa unde locuiesc, in care se cerea sa platesc 570 lei, suma restanta fiind de 170 lei
le-am spus ca nu este suma pe care le-o datorez, in consecinta de aceea nu am platit, pentru ca era factura mare si suma nu era reala
Factura orange
MaximB
As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)