avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu fost salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu fost salariat

Am angajat o persoana cu contract de munca pe o perioada determinata de 2 luni 10 noiembrie 2008-10 ianuarie 2009..
Dupa expirarea perioadei determinate contractului de munca s-a incheiat conform legii.Fostul angajat vine acum dupa 2 ani si imi arata un o copie a unui certificat medical eliberat de medicul de familie pentru o perioada de 7 zile dar aceasta perioada nu se afla in interiorul contractului de munca .Nu stiu in ce baza i-a fost eliberat acestei persoane de catre medicul de familie acest certificat neavan eliberata nici o adeverinta de salarizare in aceea perioada de catre mine , deoarece acesta nu era inca salariatul meu.
Fostul salariat doreste sa ma dea in judecata spunand ca eu nu i-am intocmit atunci corect contractul de munca se refera la data angajarii si vrea sa-i recunosc eu acum acel certificat medical , retroactiv de care habar nu am avut deci calitatea de angajat si pentru cele 7 zile pentru ca lui nu ii ajunge conform legii dreptul de stagiu de cotizare de 12 luni catre asig.sco. pentru a putea beneficia de indemnizatia de concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani.
In concluzie ma da in judecata spune el si o sa dovedeasca el cu martori ca a lucrat la mine in societate si atunci, dar eu nu i-am intocmit corect contractul de munca ( pe care l-a semnat ) denaturand data angajarii si nienregistrandu-i acel concediu medical pe care abia acum eu il vad pentru prima data in viata mea.Mentionez ca aplecat de la mine din societate si a putut beneficia si de somaj pentru care i-am eliberat atunci toate actele necesare , cu semnatura lui.:O
E posibil asa ceva ? Instanta o sa fie convinsa cu aceste minciuni oare? In conditiile in care martorii vor minti? Cum pot dovedi ca acel certificat a fost eliberat abuziv de catre medic?
V a multumesc anticipat pentru raspuns.
:-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 12 Aprilie 2010
Oblgatia salariatului era sa anunte ca a primit CM si sa-l depuna pentru plata pana la data de 05 a lunii urmatoare celei care la primit.
Sesizati Casa judeteana de sanatate despre acest caz.
Personal nu cred ca instanta ii va da dreptate.
multumesc , asa cred si eu dar nu mai am incredere parca in nimic .
Dupa data expirarii contractului de munca ,EL NU SE MAI CONSIDERA SALARIATUL ACELEI SOCIETATI .Daca acel act medical era prezentat in timpul desfasurarii activitatii si nu se tinea cont de el ,nu era trecut in plata ,atunci o patea sociatatea .In conditiile enuntate nu cred cael are castig de cauza . In instanta, veti prezenta statul de plata si decizia de desfacere a contractului .Orice act prezentat si pentru care se solicita o plata ,dupa expirarea contractului este nul.Bafta !=D>
Instanta ii va respinge cererea ca fiind nefondata ... este foarte greu de dovedit ca a lucrat in acea perioada, chiar si cu martorii pe care ii are .
Va trebui sa dovedeasca perioada lucrata, atributiile avute, salariul primit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri privind legalitatea concediului medical cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua As vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema pe care o am la o societate unde lucrez cu contract cu timp partial. Asociatul unic al ... (vezi toată discuția)
In cazul desfiintarii unui post cat timp nu se fac angajari? crasna crasna In cazul desfiintarii unui post in cadrul unei societati, cat timp nu se pot face angajari pe postul respectiv? Va rog sa imi raspundeti la aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim- concediu medical andreadia andreadia Buna! Va prezint pe scurt o situatie ivita la o societate. O persoana a fost data in somaj, i-a fost data instiintarea in legatura cu preavizul. ... (vezi toată discuția)