avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune contract de arenda
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune contract de arenda

As vrea sa aflu daca este posibil sa cesionez un teren obtinut in urma unui contract de arenda (intre societatea comerciala a carui asociat unic sunt si primaria localitatii unde imi desfasor activitatea) unei persoane fizice si anume sotului meu, cu specificatia ca in contractul de arendare exista clauza cesionarii intre soti.
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 11:49, 12 Aprilie 2010
Contractul presupune vointa partilor daca nu este contrar legii. In cazul dvs. daca in contract exista clauza prin care vi se da dreptul sa cesionati contractul sotului atunci o puteti face. Fiind vorba de un contract cu o administratie publica s-.ar pute sa respectati o anume procedura pentru ca cesiunea sa fie valabil facuta. Vedeti daca aceasta procedura este prevazuta in contract, iar daca nu cred ca ajunge un simplu acord de cesiune care va fi comunicat primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa novatia contractului de arenda ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Art. 1846 din codul civil prevede: [i][b]Cesiunea arendarii.[/b] Cu acordul scris al arendatorului, arendasul poate sa cesioneze contractul de ... (vezi toată discuția)
Garaj, concesiune siempreska siempreska Buna! Ma aflu in urmatoarea situatie: am un garaj proprietate personala, construit pe un teren concesionat. Am intabulat atat garajul, cat si concesiunea. In ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta in contractele comerciale smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in opinia dvs., ce efecte are intr-un contract comercial (de vanzare, de prestari servicii, indiferent), interdictia de ... (vezi toată discuția)