buna ziua....am o mare nelamurire in ceeace priveste un bun ( respectuv padure ) inscris in composesorat...mama mea a mostenit ca urmare a fratelui decedat o serie de bunuri printre care si o suprafata de padure de 13 ha in zona hateg aceasta este in composesorat. Intrebarea mea ete cum poate sa o vanda si daca se poate acest lucru .
multumesc anticipat pt raspuns !
Buna ziua !
Terenurile composesoratului sunt supuse regimului juridic al proprietăţii indivize, pe cote părţi. Însă, terenurile composesoratelor sunt totodată şi indivizibile, prin efectul legii. Adică, aceste terenuri nu pot fi împărţite între membri composesori, prin partaj, ca în cazul altor proprietăţi indivize.
Terenurile composesoriale retrocedate nu pot fi înstrăinate, adică nu pot fi cedate sub nici o formă (vânzare, schimb, tranzacţie, donaţie etc.). Cotele-părţi indivize comune pot fi vândute doar între membri composesori, cu respectarea dispoziţiilor statutare care reglementează procedura de vânzare.
Interesati- va la Adunarea Generala a composesoratului de conditiile stipulate in statut.
Cu stima !
multumesc pt raspuns....anul trecut am fost in hateg si printre altele am ajuns si la tribunal un avocat cu care am vorbit ne-a sfatuit ca putem sa vindem dar in prealabil trebuie sa facem o oferta composesoratului ...mai departe daca composesoratul nu doreste sa preia si terenul nostru adica obtinem negatie atunci am putea sa vindem prin concesionare . Intrebarea mea este daca acest lucru se poate realiza .
multumesc anticipat pt raspuns.
Composesorat
hodor
buna ziua!am o cota parte intr-un composesorat.va rog sa-mi spuneti cum pot vinde aceasta cota parte, cui pot vinde aceasta cota parte si in baza carei legi.va ... (vezi toată discuția)