avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

am 5 ha de pasune in composesorat si asvrea sa stiu daca pot sa o vind . multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:51, 16 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Terenurile composesoratului sunt supuse regimului juridic al proprietăţii indivize, pe cote părţi. Însă, terenurile composesoratelor sunt totodată şi indivizibile, prin efectul legii. Adică, aceste terenuri nu pot fi împărţite între membri composesori, prin partaj, ca în cazul altor proprietăţi indivize.
Terenurile composesoriale retrocedate nu pot fi înstrăinate, adică nu pot fi cedate sub nici o formă (vânzare, schimb, tranzacţie, donaţie etc.). Cotele-părţi indivize comune pot fi vândute doar între membri composesori, cu respectarea dispoziţiilor statutare care reglementează procedura de vânzare.
Cu stima !
este interdictie de instrainare pt acele terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Composesorat sangel sangel buna ziua....am o mare nelamurire in ceeace priveste un bun ( respectuv padure ) inscris in composesorat...mama mea a mostenit ca urmare a fratelui decedat o ... (vezi toată discuția)
Composesorat hodor hodor buna ziua!am o cota parte intr-un composesorat.va rog sa-mi spuneti cum pot vinde aceasta cota parte, cui pot vinde aceasta cota parte si in baza carei legi.va ... (vezi toată discuția)
Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)