avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea copilului

In urma divortului custodia unicului copil rezultat in timpul casatoriei a fost atribuita mamei cu acordul meu. Am incheiat si o intelegere cu privire la programul de vizita dar este sumar. Mama refuza sa dea declaratia notariala prin care minorul se poate deplasa in afara tarii cu toate ca este stipulat acest lucru in intelegerea facuta.
Doua probleme ridic :
1. Care este procedura prin care se poate stabili in mod explicit programul de vizita si timpul petrecut cu mine, vacante, sarbatori ,etc ....
2. Care ar fi criteriile sa obtin custodia copilului si cum sa procedez
Va multumesc anticipat tuturor celor bine intentionati care vreti sa imi acordati ajutorul
Cel mai recent răspuns: adriana niculescu , utilizator 14:32, 21 Aprilie 2010
:O Oameni buni, copilul sta cu parintii...
Ar fi motiv bun daca ar fi aparut DUPA incredintarea initiala... nu va puteti folosi de situatii anterioare pronuntarii primei hotarari.
Oricum, vrea cineva copilul asta? Mai mult decat in vacante si weekenduri? :sorry:

Puteti incerca pe motivele aratate, dar e prost si impotriva dv. ca nu ati luat atitudine de la bun inceput.
Buna seara,
Situatia mea este asemanatoare.Copilul a fost incredintat mamei .Initial mama avea acceasi adresa cu parintii ei . Ulterior mama nu se mai ocupa de educatia fiului ,locuieste in alt oras,copilul il vede cel mult saptamanal,locuieste cu alt barbat si duce copilul sa locuiasca acola.Intre timp influenteaza copilul ca acel barbat ii va vi tata.Copilul are deficiente grave de vorbire si nu este dus la medic.Tatal are domiciliu stabil,are venituri stabile si posibilitati superioare de a putea sa-i asigure crestere si educare (spatiu locativ,timp pt. doctori,etc) are sanse sa primesca custodia copilului deoarece clauzele intelegerii initiale cu mama nu s-au respectat?
Situatia cui e asemanatoare? Caci vorbiti de situatia unui tata daca are sanse, si imi pare ca ati fi femeie... =D>
Situatia nu e asemanatoare, e diferita si da, cred ca are sanse mari, sub conditia ca tatal sa incerce sa faca deja ceva pentru copil pana a ajunge in instanta. Adica ar ajuta, ar arata buna-credinta.
Varsta copilului mai conteaza, daca va fi audiat, cu cine sta etc.
Unde avea mama adresa pe buletin nu ne intereseaza, doiar daca statea efectiv cu copilul la pronuntare ne intereseaza.
La fel, conteaza cat de mutl sta acum copilul cu fiecare dintre parinti.
Tatal il vede, nu il vede, din ce cauze si tot asa.
Nu stiu dupa ce vi se pare ca as fi femeie... mie nu.Daca va luati dupa nume nu este semnificativ.
Pe copil il vad o data pe luna cand il iau la domiciliul meu.As putea sa-l vad mai des dar cum nu pot sa-l iau la domiciliul meu decat o data pe luna nu pot parcurge 500 km doar sa ne vedem cateva minute si sa frang inima copilului.Tin sa precizez ca acum stam in orase diferite la distante f. mari. Copilul este foarte atasat de mine si daca m-ar vedea atat de putin ar suferi foarte mult. Totodata cheltuielile de deplasare sunt destul de mari (nu se pune la socoteala numai benzina) si de acesti bani prefer sa-i iuau mai multe lucruri necesare coplilului(hainute,carti,mancare,material didactic pt. gradinita,etc). De fiecare data cand copilul se reantoarce in casa bunicilor materni plange f. mult si trebuie sa-l pregatesc inainte pentru a accepta situatia.
Baitelul meu este atasat si de mama dar aceasta (dupa incredintarea minorului) nu mai sta cu el efectiv decat cel mult la sfarsit de saptamana.Am fost de acord sa ne despartim,am fost de acord sa-l creasca ea(prin premisa ca un copil are nevoie in primul rand de caldura materna),am fost de acord sa contribui cu tot ce pot pentru cresterea si educarea lui (cu mult mai mult decat s-a stabilit prin hotarare judecatoreasca) dar nu pot fi deacord ca acest coplil sa fie crescut de fosta soacra (caci atunci o luam pe ea de nevasta) si in loc de doi parinti sa nu aiba decat parinti de duminica. Daca ar sta la mine m-as ocupa efectiv de cresterea si educarea lui. Eu nu mai am alti copii in crestere,am posibilitati materiale(nu sunt un milionar dar am posibilitati bune materiale),am spatiu locativ mai mult decat suficient si o activitate profesionala lejera ceea ce imi permite sa ma ocup efectiv de copil.Am fost de acord sa-l las mamei in primul rand pt. afectiunea materna de care copiii mici au f. multa nevoie,dar vad ca tocmai asta lipseste copilului meu.Copiii au nevoie in primul rand de dragoste si nu de averi.
Am pus mai multe intrebari decat raspunsuri am primit... Varsta etc.
Repet: sunt sanse reale.

:offtopic: Aveti discutata aceeasi idee in doua topicuri distincte; alegeti unul si ramaneti acolo, voi fi nevoita sa inchid nunul din ele si nu de alta, insa niciunul nu e deschis de dv.
Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor florin2008 florin2008 buna seara. sunt in divort cu sotia mea si as vrea sa stiu daca as putea obtine eu custodia copilului.copilul are decat 3 luni.problema este ca mama are foarte ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Custodie minor CostyM CostyM barbat 37 ani . am o fetita de 4,7 ani trecuta pe numele meu dintr-o relatie din afara casatoriei. am locuinta proprietate personala, am loc de munca stabil si ... (vezi toată discuția)