avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara sa se cunoasca motivul...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara sa se cunoasca motivul...

Buna ziua,
Saptamana trecuta am fost concediata. Motivul?!? Nu il cunosc, deoarece nu exista.
Am fost invitata de catre seful meu la el in birou la o anumita ora. M-am dus, lasand la o parte toata treaba pe care o aveam, deoarece seful dorea sa discute cu mine. Ma gandeam ca vrea sa imi dea raspunsul vis-a-vis la invitatia la nunta mea( care apropos, era in acel moment peste fix 1 luna cand imi schimb si prefixul la varsta).
Ajungand in birou am fost intrebata cum stau cu pregatirile de nunta, daca mai am mult, ce mai am de facut... atmosfera destinsa si degajata, nimic care sa imi dea de banuit ce avea sa se intample. Apoi.... intra colegul meu de la departamentul de legal.
Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost pusa la zid. Singul lucru comunicat a fost: "Deoarece nu ai a atitudine potrivita pentru acest post iti prezint 2 variante: 1 Incetarea contractului de munca imediat ca fiind incompetenta sau 2 Iti platim salariul pana la sfarsitul lunii iunie si ai toate celelalte drepturi ale angajatului companiei, raspunsul il vrem maine...."
Lucrez in aceasta companie din decembrie 2008, pe aceasta pozitie( travelboard assistant) din octombrie 2009, deci pot sa spun ca am o vechime de 1an si 4 luni si niste zile. Sefii meu au o vechime de: a seful direct:9 luni, iar cel de departament de 6 luni.
Nu am putut sa cer detalii de ce, ce anume facusem, in schimb am primit replica cum ca de acum inainte ma voi putea ocupa avand tot timpul din lume pentru planificarea nuntii.
Lucru ciudat din punctul meu de vedere deoarece sunt tipul de angajat care nu se invoieste, nu isi ia concediu decat atunci cand munca de la birou o permite, nu intarzii, nu intru in conflict cu nimeni, nu barfesc iar de planificat nunta nici pomeneala in timpul orelor de program, muncesc si toti colegii mei o pot spune etc...
In ziua urmatoare, am fost chemata din nou pentru a da raspunsul. Totul a fost pe fuga, parca sa nu cumva sa pot sa am timp sa ma interesez daca e legal corect ceea ce fac.
Am ales pana la urma partea cu salariul platit pana la vara.
Ce as fi putut face in aceasta situatie? Legal dupa ce am semnat aceste documente se mai poate face ceva
Va multumesc pentru timpul ajutat si va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Alexandra
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 14:27, 12 Aprilie 2010
Inteleg ca ati semnat mai multe documente. Care sunt acestea si care este data emiterii/comunicarii lor catre dumneavoastra ?
Functie de aceste date, daca mai sunteti in termen, a-ti putea mai putea contesta in instanta decizia de incetare a cim.
Sfatul meu este sa discutati cu un avocat sau consilier juridic, caruia ii veti prezenta si documentele pe care le-ati semnat pentru a-i da posibiltatea acestuia sa evalueze situatia cat mai corect.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm, concediere, douã sãptãmâni H1z0 H1z0 Bună ziua, Numele meu este Ionuţ şi rog ca acele persoane care cunosc ori au avut situaţii similare să mă lămurească şi pe mine, dacă se poate în ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! am nevoie de o informatie din partea dumneavoastra, ... Elena Onofrei Elena Onofrei Buna dimineata! Am nevoie de o informatie din partea dumneavoastra, am revenit la serviciu dupa Ccc, compania fiind afectata de aceasta pandemie, am salariul ... (vezi toată discuția)
Salariat calomniat ContSters132886 ContSters132886 Buna ziua Am 20 ani de vechime in campul muncii, dar asa ceva nu mi s-a mai intamplat. Dar sa detaliez: in urma cu cateva zile, un coleg ma cheama in birou, ... (vezi toată discuția)