avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie desfiintare post

Buna ziua,

E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care trebuie sa le respecte in acest sens sau poate face asta cum doreste? Desi mi-a fost desfiintat postul, compania unde lucrez a revocat decizia si acum imi spune ca noul post pe care mi-l ofera ( si pe care eu nu il accept) este de fapt acelasi post pe care am lucrat, desi evident nu este, si refuza sa imi ofere preavizul pe acest motiv.

Puteti sa ma sfatuiti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:00, 14 Aprilie 2010
O luna si jumatate a trecut din momentul emiterii deciziei. Decizia a fost comunicata numai verbal. Din momentul desfiintarii postului am fost mutata pe alt post in alt departament si a trebuit sa astept fisa postului si actul aditional ca sa vad daca sunt multumita de aceasta oferta.(acestea mi-au fost oferite abia saptamana trecuta). Acum, dupa ce am vazut fisa postului si actul aditional, nu sunt multumita de acesta pentru ca a scazut salariul iar volumul de munca a crescut, asa ca am refuzat postul, insa compania acum induce motivul ca s-a revocat decizia de desfiintare si ca de fapt eu lucrez pe acelasi post numai ca au schimbat denumirea departamentului, ceea ce nu este adevarat.
daca decizia nu a fost comunicata in scris in termen de 5 zile de la data emiterii este nula, fapt pe care il are in vedere deja!!!
angajatorului doreste numai fortarea modificarii c.i.m. prin semnarea acelui act aditional la c.i.m.
kl3o4 a scris:

.. insa compania acum induce motivul ca s-a revocat decizia de desfiintare si ca de fapt eu lucrez pe acelasi post numai ca au schimbat denumirea departamentului, ceea ce nu este adevarat.


pai daca lucrati pe acelasi post, ar trebui sa aveti aceeasi fisa a postului si, mai ales, acelasi salariu. ;)
adica: unitatea face niste balbe in explicatii, insa realitatea juridica este ca:
1. in cazul dvs. nici macar nu s-a inceput restructurare vreunui post (asta se face numai prin decizii scrise, comunicate tot in scris, sub semnatura dvs.)
2. fisa postului si salariul se pot modifica numai cu acordul dvs. Cata vreme nu v-ati dat acest acord de modificare (si bine ati facut), ele trebuie sa ramana cele vechi.
3. din pacate pentru dvs., compartimentul / departamentul / echipa din care faceti parte este la latitudinea angajatorului, care are dreptul sa va distribuie in unitate unde considera necesar.

Deocamdata nu va mai ganditi la acea revocare a unei "vorbe aruncate", faceti ce scrie in fisa postului si, cata vreme aveti acelasi salariu la sfarsitul lunii, stati linistita.


@ctynn: off topic: sanctiunea pentru necomunicarea diciziei in termen de 5 zile nu este nulitatea acesteia.
smeagull a scris:
@ctynn: off topic: sanctiunea pentru necomunicarea diciziei in termen de 5 zile nu este nulitatea acesteia.


codul muncii va contrazice
Da, asa ar fi normal. Daca decizia a fost revocata atunci nu mai trebuie sa semnez nimic, ideea este ca dansii tot insista ca eu sa semnez actul aditional si fisa postului "nou" care de fapt, datorita revocarii, ar insemna ca nu e un post nou. In acest act aditional este scris clar ca se modifica salariul, atributiile postului si de asemenea departamentul si postul ocupat.

Se pare ca nu imi ramane decat sa apelez la un avocat ca sa rezolv aceasta problema.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula decizia de concediere? curioasabela curioasabela Buna ziua, Decizia de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat, se poate anula in cazul in care apare un post vacant in companie( dupa 17 zile de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post! Victor-Sabin Victor-Sabin Buna seara! Imi cer scuze de ora tarzie a postului dar sunt un car de nervi si dupa ce am cautat o gramada pe net am decis sa postez in speranta ca primesc ... (vezi toată discuția)