avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu de proprietate

In ce conditii poate obtine cineva titlul de proprietate? Cazul la care ma refer este urmatorul: un El casatorit cu o Ea. Casa si pamantul sunt ale familiei ei. Au locuit mai mult de 10 ani in acea casa, iar lui i s-a dat titlul de proprietate pentru casa si terenul respectiv. Care sunt normele legale prin care El a devenit proprietar acolo????
Cel mai recent răspuns: ana_dark84 , utilizator 11:11, 18 Aprilie 2010
multumesc! vestile sunt grozave. acum nu stiu unde trebuie sa merg pentru a demonstra ilegalitatea acelui act. persoana care a obtinut acel titlu de proprietate a facut deja un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu niste vecini (cu care nu are niciun grad de rudenie). intre timp a murit si a ramas sotia lui in "grija" lor.
Solicitati in instanta constatarea nulitatatii absolute a TP in cauza, in baza art. III lit. a din legea 169/1997 (ca fiind emis unei persoane fara drept). Actiunea este imprescriptibila, scutita de taxa de timbru si se introduce la judecatoria in a carei raza teritoriala se afla situat terenul in cauza. Daca titularul TP a decedat, actiunea se indreapta impotriva mostenitorilor acestuia...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Kyandra, moderator
va multumesc frumos pentru raspuns. nu stiu ce inseamna actiune imprescriptibila si scutita de taxa de timbru.:">
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
ana_dark84, utilizator
adica puteti formula oricand actiunea, nu intr-un anumit termen
nu trebuie sa platiti nicio taxa cand introduceti actiunea la judecatorie
va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune liamic43 liamic43 Proprietar teren moare in 1973.Mosteneste terenul sotia. care moare in 1981.Se face succesiunea si se imparte la 3 mostenitori.Primul,vinde partea lui,si mai ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune,jonctiune liamic43 liamic43 Speta: G.moare in 1973.Lasa mostenire sotiei G.E. un teren .G.E moare in 1981.Lasa mostenire terenul respectiv catre 3 mostenitori care au facut ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate teren marcelac marcelac Am achizitionat in 1990 o casa cu teren aferent 250m ,dar de fapt terenul este mai mare (3000 m.).De atunci platesc imozit pe casa si teren, inclusiv cel ... (vezi toată discuția)