avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi!

Buna seara!
As avea si eu o intrebare......bunicii mei au lasat casa parinteasca mostenire tatalui meu si matusii mele. O casa tip vagon (comandata daca nu ma insel).
Familia tatalui meu (adica eu sora mea ,mama si tata) stam in aceasta casa......matusa vrea sa o despagubim cu bani sau vrea sa bage chiriasi in partea ce-i revine ei(repet casa e vagon).
Are dreptul sa bage acesti chiriasi daca nu e facuta diviziunea? ce este de facut daca aduce acei chiriasi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:56, 12 Aprilie 2010
casa e mostenita de tatal dvs si matusa in cote egale. daca tatal foloseste jumatate sau toata casa, e dreptul matusii sa-si foloseasca, sa beneficieze de partea ei. nu va place, actionati-o in judecata pt partaj, sau iesire din indiviziune.
Ganditi-va putin., daca situatia era inversa? Cum tatal dvs are calitatea de mostenitor si foloseste partea sa, plus a matusii, care este mostenitoare in cota de 1/2, cu ce se alege ea ? Dvs. nu-i platiti nici sulta nici chirie. In acest caz, nu profita de mostenire. Chiar daca acum isi baga chiriasi , dvs, trebuie sa va restrangeti. Daca sunt neintelegeri, deschideti actiune de iesire din indiviziune, pentru a se delimita dreptul de proprietate prin mostenire, al fiecaruia dintre cei doi frati. .
va multumesc frumos pt raspunsuri.
deci ca sa inteleg...ea are acest drept! poate sa bage chiriasi in camerele ei(sa zic asa).....dar totusi casa e stil vagon se trece dintr o camera in alta.....#-o.....problema e ca aceasta casa trebuia sa i ramana tatalui meu pt ca matusii mele bunicii i-a cumparat casa cand traiau....dar nu au apucat sa faca acte si pt tata......si acum matusa profita si de aceasta chestie X-(
multumesc
pe de alta parte, nu cred ca va sta nimeni cu chirie in coditiile de locuit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt.plata unei chirii de pe un teren extravilan mikae mikae Buna ziua! Tatal meu avea titlul de proprietate pe un teren extravilan, impreuna cu cele 3 surori. Pe acest teren trece o conducta petroliera activa, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire july_a34 july_a34 am o nelamurire si v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti. bunicul meu a murit in '92 si s-a facut succesiunea intre tata,matusa si bunica. anul trecut bunica ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au partile intr-o succesiune mihayu78 mihayu78 sintem 2frati care au primit ca mostenire la decesul tatalui(unic proprietar) un apartament cu 3camere.s-afacut succesiunea la notar fiecaruia revenindu-i 1/2 ... (vezi toată discuția)