avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nelamurire...pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nelamurire...pensie de urmas

sotul meu a decedat in urma cu 7 ani.la momentul respectiv s-a calculat pensia fetii in cuantum de 80 lei, aceasta ajungand in prezent la 350 lei.pana astazi cand am primit o decizie prin care i se stabileste o pensie de 240 lei.dc i-a scazut pensia?se aplica o noua lege?puteti sa ma lamuriti?
fata este studenta in anul 1 si nu are alte venituri
in decizie scrie ca s-a facut o reevaluare conform unei cereri din martie, dar eu nu am depus nici o cerere....
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:27, 12 Aprilie 2010
Nu, nu se aplica o noua lege. Si teoretic si practic, pensia ar trebui sa fie pe numele fiicei dvs. de cand este majora. Revizuiri ale drepturilor de pensie se fac si din oficiu, chiar daca este trecuta o cerere in decizie. Trebuie sa solicitati, in scris, sa vi se comunice motivele pentru care a scazut cuantumul pensiei.

Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas stegaru florentina stegaru florentina Ati putea sa imi explicati de ce nu putem beneficia de diferenta pana la 350 ron sub forma de pensie sociala minima?Multumesc1 (vezi toată discuția)
Pensia de urmas laslau laslau intrebarea mea este daca mama mea poate renunta la pensia ei in favoarea pensiei tatalui meu decedat care avea o pensie mai mare (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copii rodicaacidor rodicaacidor Sunt divortata de sot.Avem impreuna 2 copii(fete). Minora are pensie de intretinere 290 lei (marita din septembrie de la 195 lei). Cealalta fata ,are 19 ani si ... (vezi toată discuția)