avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri cerute de spital
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri cerute de spital

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca spitalul se poate indrepta impotriva mea pentru despagubiri.
Iata care e povestea: in iulie 2005 am avut un accident de masina din care au rezultat 3 victime, victime carora li s-au acordat ingrijiri medicale intr-o unitate spitaliceasca. Mentionez faptul ca la acea data toate cele 3 victime si inclusiv eu aveam calitatea de asigurat (cei 3 pe baza contractelor lor de munca, iar eu eram studenta).
Azi, 14.02.2007 am primit de la spital o somatie de plata. Suma care mi se cere e de 2500 lei, de platit in 5 zile(adica luni) si reprezinta cheltuielile cu prestatiile medico-sanitare acordate de spital victimelor accidentului din 2005. Mentionez faptul ca procurorii au dispus la acea data neinceperea urmariri penale impotriva mea.

Va rog sa imi spuneti daca, calitatea mea de asigurat de la acea data(calitate care poate fi dovedita) nu ma scuteste de plata acestor despagubiri.
Precizez ca nu am fost intrebata niciodata daca am sau nu calitate de asigurat.
Ceea ce te dezamageste pe tine nu suntem noi, ci un alt lucru care se numeste raspundere civila delictuala...

mai informeaza-te ..

din primul termen as invoca exceptia lipsei calitatii procesuale active.

La un asemenea proces ... ai lua bataie si de-as veni cu mainile in buzunar sa reprezint partea caruia i se cer daune de catre spital ... iar afirmatia asta o fac cu modestie. :D
Si nu falsa modestie.
Spitalul are acest drept; nu conteaza asigurarile medicale pe care le aveti; acestea nu valideaza in cazul ingrijirilor medicale pentru traume provocate de terti(cum este cazul de fata). Cand veti fi chemata in judecata, va trebui sa faceti cerere de chemare in garantie a asiguratorului dvs. RCA de la data producerii evenimentului rutier, deoarece conform Normelor metodologice de aplicare a raspunderii civile pentru pagube provocate tertilor, asigurarea obligatorie acopera si astfel de cheltuieli.
Mai aveti o varianta, aceea de a discuta cu societatea de asigurari, poate este de acord ca in baza conventiei tripartite (asigurat, asigurator si pagubit) sa plateasca aceste cheltuieli de spitalizare; in acest mod scutiti timp si bani.
Depinde pe ce baza s-a dispus NUP.

Mentionez faptul ca procurorii au dispus la acea data neinceperea urmariri penale impotriva mea.

in baza carui art: 10(a, 10(d cpp ?#-o
in rest, de acord cu Gavril vis-a-vis de Flit !
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un ... Vasile014 Vasile014 Buna ziua! In urma cu 4 ani de zile am fost implicat intr-un accident unde am lovit doi pietoni pe trecere care traversau regulamentar. Vina a fost a mea si ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - dosar penal annamaria1009 annamaria1009 Buna ziua, Acum o saptamana am avut un accident, vina mea, veneam de pe drum cu \"cedeaza trecerea\", pur si simplu nu am vazut la timp masina ... (vezi toată discuția)
Rca ingrid badea ingrid badea politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere? vinovatul de producerea ... (vezi toată discuția)