avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa cumpar un teren direct pe numele copilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa cumpar un teren direct pe numele copilului minor

buna seara! as vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.eu si sotul meu am facut un antecontract cu o persoana fizica,ptr achizitionarea unui teren. dupa incheierea acestui antecontract,persoana de la care cumparam terenul a ramas sa isi obtina prin instanta dreptul de proprietate,avand in vedere ca nu avea toate actele in regula.acum,a facut cadastrul si ne-a sunat sa ne spuna ca fiind la distanta mare unii de ceilalti,va trebui sa ne reprezinte cineva pe noi acolo,astfel incat a gasit o persoana care cu asta se ocupa si trebuie sa-i facem o procura notariala ca sa ne reprezinte in instanta si sa incheie actele in numele nostru.cum procedez ,ca noi vrem ca direct proprietar sa fie copilul nostru care estte minor. am inteles ca trebuie sa obtin o curatela in care noi sa fim trecuti ca si dobanditori de fonduri,dar tipa respectiva ne-a spus ca pe ea nu o ajuta curatela ci mai degraba sa specifice notarul in imputernicirea pe care i- o facem ca dorim ca tot dansa sa raprezinte si minora astfel incat in final actele sa fie pe numele copilului. este posibil asa?sau cum sa procedez? va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 10:38, 13 Aprilie 2010
N-aveti cum sa ii faceti nici procura fara curator.
De ce nu imputerniceste ea pe dvs., de exemplu sa semnati la dvs. in localitate?
mi se pare destul de dubioasa pers respectiva..cu atatea pretentii..aveti grija...,contactati un avocat daca vreti sa faceti ceva .Succes!
si mie mi se pare dubios. ce treaba aveti dvs cu dreptul lui de proprietate? de ce sa va reprezinte cineva in instanta pt ca dansul sa capete titlu.?
aveti grija pt ce imputerniciti pe cineva, ce semnati etc
Vanzatorul trebuie sa faca cadastrul, sa intabuleze pe numele lui terenul si sa obtina certificatul fiscal. Dvs trebuie sa va prezentati la notar impreuna cu vanzatorul atunci cand acesta are toate actele. Notarul verifica actele si fixeaza de comun acord cu dvs data cand se va incheia contractul de v/c.Intrebati notarul daca minorul trebuie sa asiste la semnarea contractului de v/c.
Dvs aveti si dreptul sa va alegeti notarul. Totul se poate rezolva foarte rapid, chiar daca e la celalalt capat al tarii.
Nu aveti de ce sa-i dati vanzatorului vreo imputernicire. Nu vi se pare cam dubios?
In ce priveste cumpararea direct pe numele minorului, trebuie sa va adresati Autoritatii Tutelare, unde veti afla ce trebuie sa faceti. Aici dureaza mai mult, chiar 30 de zile pana obtineti decizia de curatela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren- vanzator decedat summertime summertime Buna seara, Am intocmit un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren extravilan si cu 2 saptamani inainte de a iesi cadastrul si a finaliza ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Constatare drept de proprietate loredana24 loredana24 Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este ... (vezi toată discuția)