avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren- vanzator decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren- vanzator decedat

Buna seara,
Am intocmit un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren extravilan si cu 2 saptamani inainte de a iesi cadastrul si a finaliza cumpararea, unul din cei doi vanzatori ai terenului a decedat.
Terenul l-am achitat lin fata notarului cand am facut antecontractul. In plus, in antecontract a fost introdus ca partile, respectiv vanzatorii declara ca vor comunica mostenitorilor lor ca au promis vanzarea terenului si ca obligatiile contractuale se transmit acestor mostenitori. De asemea, eu, cumparatorul am fost imputernicit sa semnez in numele vanzatorilor, sa fac cadastru, etc, astfel incat sa nu mai fie necesara prezenta lor nici la finalizarea actelor.
Intrebarea mea este daca in conditiile de mai sus, este necesar sa mai obtin un acord de la mostenitorii defunctei sau nu
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: summertime , utilizator 13:19, 29 Iulie 2012
Acea procura nu mai este valabila a incetat prin moartea mandantului totusi puteti continua demersurile si sa semnati contractul de vanzare cu mostenitorii daca sunt de acord. In caz contrar exista in antecontract clauze care prevad ce se intampla in acest caz, restituirea pretului, etc.
Multumesc pt raspuns. Puteti sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez ? Trebuie sa le fac mostenitorilor succesiunea dupa defuncta sau dau doar o declaratie si semnam ?
MOstenitorii trebuie sa dezbata succesiunea si de comun acord intre ei sa va vanda dvs imobilul respectiv. Nu trebuie dvs sa faceti succesiunea asta nu va priveste pe dvs, ci pe ei. Nu se poate prin declaratie sau altceva...trebuie emis certificat de mostenitor, trebuie inclus bunul imobil in masa succesorala si apoi de comun acord impreuna toti mostenitorii sa va vanda dvs.
Am inteles. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de efectele unui antecontract? elenajaad elenajaad Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie tare complicata pe care voi incerca sa o prezint cat mai succint: am mostenit o proprietate (casa, teren ... (vezi toată discuția)
Aș dori să cumpăr un teren extravilan. care sunt actele necesare și la ce ar trebui să fiu atent? alecu1980 alecu1980 As dori sa cumpar un teren extravilan si as dori, ca inainte de a merge la un notar pentru intocmirea tuturor formalitatilor ( contractului ), sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Cumparare de pamant - anulare antecontract roxana si florin roxana si florin Am cumparat un pamant pentru care am facut la notar un antecontract in care eu ca si cumparator am dat o treime din bani iar vanzatorul se obliga ca in termen ... (vezi toată discuția)