avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta straina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta straina

Buna ziua! Cum se face recunoasterea unei sentinte penale straine pentru contopirea cu o pedeapsa aplicata prinr-o sentinta din Romania. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:04, 13 Aprilie 2010
Raspunsul il veti gasi in Legea nr. 224/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala .
Competenta sa faca recunoastrea hotararilor penale straine sunt Curtile de apel .
ARTICOLUL 118
Procedura speciala de recunoastere pe cale principala:
(1) Recunoasterea hotararilor penale pronuntate de instantele judecatoresti din strainatate sau a altor acte judiciare straine se poate face si pe cale principala, de catre instanta de judecata sesizata in acest scop de catre condamnat sau de catre procuror.
(2) In acest caz, competenta apartine judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala se afla condamnatul.
(3) Dispozitiile art. 117 alin. (3)-(6) se aplica in mod corespunzator."
"ARTICOLUL 119
Procedura de recunoastere pe cale incidentala
Recunoasterea se poate face pe cale incidentala in cadrul unui proces penal in curs, de catre procuror in faza de urmarire sau de catre instanta de judecata in fata careia cauza este pendinte."

Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta - recunoasterea hotararilor straine - penal bob_y bob_y Sunt nelamurit in ceea ce priveste competenta materiala dar si teritoriala cu privire la recunoasterea unei hotarari penale pronuntata in Spania. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestatia la executare ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua 1 Am si eu o intrebare , mai excista contestatia la executarea mandatului in penal. M-a rugat cineva sa ii fac , si vad pe codul de procedura ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca straina Torahus Torahus Am obtinut o sentinta la un tribunal comercial din Belgia, impotriva unei persoane fizice cu domiciliul acolo. Nu am ce executa acolo, insa in Romania are o ... (vezi toată discuția)