avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta - recunoasterea hotararilor straine - penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta - recunoasterea hotararilor straine - penal

Sunt nelamurit in ceea ce priveste competenta materiala dar si teritoriala cu privire la recunoasterea unei hotarari penale pronuntata in Spania. Doresc sa fac o contopire a pedepsei data acolo de 3 ani (executata la zi) cu una de 1 an si 6 luni actualmente in executare. (fapte concurente)
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 17:35, 20 Noiembrie 2009
Ati verificat Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala ? :)
Art. 120 - Autoritati judiciare competente
Autoritatile judiciare romane competente sunt curtea de apel in circumscriptia careia, dupa caz, domiciliaza, isi are resedinta sau a fost identificat condamnatul si, respectiv, parchetul de pe langa aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere hotarare de condamnare din italia- pedeapsa executata ancutica ancutica Buna ziua. Care sunt pasii pentru a putea recunoaste o hotarare penala (si executata) din Italia in Romania. Mentionez ca si in Romania are o condamnare ... (vezi toată discuția)
Sentinta straina ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Cum se face recunoasterea unei sentinte penale straine pentru contopirea cu o pedeapsa aplicata prinr-o sentinta din Romania. Multumesc! (vezi toată discuția)
Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)