avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taiere copaci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taiere copaci

buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o intrebare: tatal meu, avea un teren in folosinta, anul trecut pe care cresteau niste salcami.A primit acordul ocolului silvic sa ii taie, au fost cei de acolo, au insemnat copacii, dar a amanat taierea pana acum o luna, cand i-a taiat. Acum a primit insa amenda pentru taierea copacilor respectivi, deoarece intre timp primaria a dat terenul spre folosinta unor ciobani, bineinteles fara ca tatal meu sa fie anuntat. As vrea sa stiu daca este corect din punct de vedere legal, sau ar trebui sa faca o contestatie amenzii respective?
Tatal dvs. avea in proprietate sau in folosinta terenul? Este foarte important
doar in folosinta.
Ok, asta inseamna ca dispozitia apartine consiliului local presupun.
Acum, in baza carui act a fost cedata folosinta temporar?
Termenul de folosinta a fost atins?
Daca da, atunci trebuie sa vedeti care este temeiul in baza caruia a fost amenda aplicata.
Daca temeiul respectiv presupune faptul ca a taiat respectivii copaci fara o prealabila autorizatie din partea ocolului silvic, atunci puteti contesta amenda opunandu-le acestora acordul materializat intr-un inscris (acord, proces-verbal, raspuns in acest sens).
A fost mentionat undeva un termen in care sa fie taiati copacii?
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

.......masa lemnoasa nu se poate recolta pe picior decat cu aviz!Si asatfel s-a in-
calcat regulamentul ocolului silvic,potrivit Lg.106/2005-Codul Silvic al Romaniei.
#-oX-(

Pornim de la premisa ca ”acordul” reprezinta avizul la care va referiti...|Avizul este afectat de termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? la începutul lunii martie 2024 am cumpărat un teren ... Adela Simona Adela Simona Este legal? La începutul lunii martie 2024 am cumpărat un teren de 1000 mp din care 300 mp este extravilan categoria de folosință padure și 700 mp este ... (vezi toată discuția)
Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Proprietarul devalizeaza terenul promis pentru vanzare CPE CPE Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am platit avansul pentru o parcela de teren extravilan, categoria faneata, cu un numar de brazi seculari pe ... (vezi toată discuția)