avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dobanda legala in procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dobanda legala in procedura insolventei

Buna ziua!Vrem sa cerem deschiderea procedurii de insolventa a unei debitoare.Putem cere pe langa creanta propriu zisa si dobanda legala aferenta creantei,calculata pana la data introducerii actiunii?Am auzit ca in insolventa nu se pot cere dobanzi,penalitati etc.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Morgan le Fay , utilizator 22:00, 15 Aprilie 2010
dobinda legala o puteti afla de la Oficiul Judetean pentru Statistica.
dobanda legala, penalitatile de intarziere sau orice fel de accesorii ale creantei se pot calcula pana la data deschiderii procedurii insolventei.

dupa data deschiderii procedurii, se pot calcula accesorii doar pentru creantele garantate, pana la un anumit moment, prevazut expres de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel suplimentar mh31 mh31 In cazul in care depun cererea de inscriere in tabelul suplimentar al creantelor, la creantele nascute in cursul procedurii mai calculez sau nu penalitati de ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
In caz de faliment ce creante poate avea statul ??? Tassaly Tassaly Buna ziua ! As avea o intrebare ,-am auzit de la un consilier juridic ca in cazul procedurii falimentului a unei firme statul numai datoriile de baza poate ... (vezi toată discuția)