avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... In caz de faliment ce creante poate avea statul ???
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

In caz de faliment ce creante poate avea statul ???

Buna ziua !
As avea o intrebare ,-am auzit de la un consilier juridic ca in cazul procedurii falimentului a unei firme statul numai datoriile de baza poate pretinde ,fara dobanzi ! Este ADEVARAT sau Nu
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 08:49, 13 Martie 2009
ART. 41
(1) Nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii.
(2) Prin exceptie de la alin. (1), creantele garantate se inscriu in tabelul definitiv si/sau in tabelul definitiv consolidat, dupa caz, la valoarea garantiilor, evaluata in conformitate cu art. 39 alin. (1) lit. A, dar nu mai mult decat valoarea totala a creantei garantate de acea garantie. La distributia pretului garantiei, creditorul garantat va fi indreptatit sa calculeze accesoriile la creanta garantata pana cel mult la data vanzarii bunului, cu conditia ca pretul bunului sa fie corespunzator mai mare decat valoarea initial evaluata. In cazul in care pretul va fi inferior valorii evaluate, la distributie se va ajusta corespunzator raportul dintre partea garantata si cea negarantata a creantei.
(3) In cazul in care se confirma un plan de reorganizare, dobanzile, majorarile ori penalitatile de orice fel sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita in conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. In cazul in care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse in programul de plati, la data intrarii in faliment.
(4) Nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute ulterior datei deschiderii atat a procedurii simplificate, cat si a celei generale, in cazul in care nici un plan de reorganizare nu este confirmat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar mh31 mh31 In cazul in care depun cererea de inscriere in tabelul suplimentar al creantelor, la creantele nascute in cursul procedurii mai calculez sau nu penalitati de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)