avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu forta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu forta?

Buna ziua. Acum 6 ani a murit bunica mea lasand 3 copii. Unul din ei a luat toate actele bunicii, ale casei si ale terenului si nu vrea sa se faca succesiunea pe motiv ca nu are bani de dat la notar. Si nici actele nu le da. Ceilaiti 2 copii, printre care se numara si mama mea, pot face ceva in acest sens?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:43, 13 Aprilie 2010
aveti posibilitatea obtinerii unor duplicate dupa actele de proprietate de la diferite institutii. in urma obtinerii acestor duplicate puteti solicita notarului deschiderea succesiunii. exista si varianta litigioasa promovind o actiune in instanta, aratind printre altele si faptul ca acte, in original, se gasesc la unul din comostenitori.
Da, pot face ceva, daca reusesc sa obtina duplicate dupa documente de la Ia institutiile abilitate. Apoi sde adreseasza instantei in vederea dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)