avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a decedat in anul 2oo3 iar mama in 2oo5.Suintem doi frati unul cu domiciliul in strainatate , nu am cerut succesiunea niciunul din noi. masa succesorala cuprinde un imobil (casa de locuit) care nu este locuita la ora actuala de nimeni si teren arabil aflat in asociatie, unde a fost predat de parintii nostri.putem pierde mostenirea daca nu am inceput formalitatile pentru succesiune in termen de 6 luni de la moartea parintilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:45, 13 Aprilie 2010
Daca ati facut acte din care sa se poata deduce faptul ca ati acceptat in mod tacit mostenirea, respectiv ati platit impozite, ati facut acte de administrare, etc., in termenul legal de optiune succesorala, n u veti fi considerati straini de mostenire..altfel...
trebuie sa va adresati unui birou notarial din raza ultimului domiciliu al defunctilor .
procedati la dezbaterea succesorala .
de pierdut nu pierdeti, numai ca in acest caz veti avea de platit impozit pentru cele 2 succesiuni.
cuantumul acestui impozit este de 1% pt fiecare succesiune, si asta intrucat nu dezbateti in termen de 2 ani de la data decesului defunctilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune 1603 1603 Buna ziua! Doresc un raspuns privind pasii ce trebuie urmati de mostenitori in urma decesului unuia dintre soti. Decesul a avut loc la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune nmtcatalina nmtcatalina Tatal meu a murit in luna iulie 2009. Mostenitori suntem mama, fratele si eu. Nu vrem sa facem succesiunea. Suntem obligati prin lege? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)