avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor va rog!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor va rog!



Am un debitor care si-a radiat firma si nu am reusit sa recuperez datoria pe calea somatiei de plata. Problema e ca nici nu a lasat vreo fila de CEC sa-l pot incadra la "Inselaciune". Spuneti-mi va rog ce sanse mai am in cazul asta?Ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:44, 23 Februarie 2007
Eu stiu, parerea mea:">, ca daca e vorba de un SRL, asociatu/asociatii raspund si cu bunurile proprii pt datoriile contractate in numele firmei. Asa ca, daca te mai afli in termenul de 3 ani de prescriptie, te poti lua de el/ei.
Nicule, aici ai cam dat-o in bara. Tocmai de aia ii spune SRL, pt. ca asociatii nu raspund decat in limita capitalului social subscris.
In ceea ce priveste speta parerea mea e ca nu mai exista nici o sansa de recuperare a banilor.
cel mai bine este sa apelezi la o firma care se ocupa cu recuperarea datoriilor de la clienti rau platnici.Nu conteaza daca s-a societatea nu mai exista .Noi am patit la fel,dar am apelat la o asemenea firma si ne-am scos banii.Costa,dar merita!
scuze,pt. acel cuv."s-a"Nu-si avea rostul in propozitie!M-am grabit!
Ce treaba are fratilor recuperarea unei datorii cu codul penal sau cu cauzele care inlatura raspunderea penala? Asta e o treaba pur civila si procurorul te trimite la plimbare ... exact asa cum ai descris mai sus gabriela. (NUP).
N-am stiut de dizolvare.... pai de ce nu ti-ai bagat nasul in M. Of.? ...ce astea se scriu pe acolo doar asa de amorul artei? Nu cumva pt. publicitate?

Alte discuții în legătură

Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dangisca dangisca Am fost asociat intr-o societate care a incheiat un contract cu alta societate pentru construirea unui adapost de animale. Dupa ce a primit avansul de 70.000 ... (vezi toată discuția)