avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... prejudiciat fara rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

prejudiciat fara rca

revin la problema meaȘ nu am avut asigurare, am fost lovita de o alta masina.mergem la asigurator facem formele pt dosarul de dauna, care se dischide dupa 2 luni(asta dupa ce fac plangere la CSA si politie).toate bune si frumoase.ma duc la service si supriza nimeni nu imi primeste masina la service din cauza asiguratorului. ce sa fac? ma pot intdrepta impotriva persoanei vinovate de accident ca sa imi recuperez paguba?
Cel mai recent răspuns: alyas24 , utilizator 22:33, 5 Mai 2010
Da, va puteti indrepta impotriva persoanei vinovate de accident pentru a va recupera prejudiciul printr-o actiune inaintata instantei competente.
Din pacate va trebui sa reparati masina pe cheltuiala Dvs. iar cu factura emisa de service si cu procesul verbal incheiat de politie sau de firma de asigurare, puteti da in judecata persoana vinovata de producerea accidentului, pentru recuperarea sumei cheltuita (aici intra factura de la service,taxa de timbru la actiunea in pretentii care se plateste la valoare si onorariul avocatului pe care-l veti angaja).
Balul incepe dupa obtinerea sentintei definitive si irevocabile pe care va trebui s-o puneti in executare daca persoana vinovata nu va da banii de buna voie...
Mult succes.
av. M.Hornea
Adaug parerilor de mai inainte, ca puteti obtine sumele cheltuite pentru repararea prejudiciului cauzat de fapta altei persoane, in temeiul art.998 si urm. C.civ. (raspunderea delictuala).
Da ,va puteti recupera banii pe reparatie chemand in judecata atat vinovatul cat si asiguratorul. Angajati-va un avocat specializat si va spun ca veti obtine despagubirile, e adevarat ca nu usor dar veti recupera chiar si cheltuielile de judecata. Va urez succes!
Din moment ce asiguratorul va emis trimiterea catre service (oricare ar fi) este evident ca isi asuma raspunderea pentru prejudiciul creat de asiguratul sau vinovat; faptul ca nicio unitate reparatoare nu doreste sa lucreze cu respectivul asigurator nu va impiedica sa formulati o cerere de acordarea depsagubirii pentru efectuarea reparatiilor in regie proprie.

I L O

Alte discuții în legătură

Cum pot repara masina in urma unui accident Raresmia Raresmia Cum pot repara masina in urma unui accident daca celalalt sofer care a trecut pe rosu ,era beat si nu avea nici asigurare RCA (vezi toată discuția)
Accident in care tot pagubitul plateste Sandulescu Constantin Sandulescu Constantin AM FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT ,CINEVA A VRUT SA INTRE IN DEPASIRE NU A AVUT TIMP SI A INTRAT IN SPATELE MEU . POLITIA LA SANCTIONAT PE VINOVAT DAR ACESTA ... (vezi toată discuția)
Casco vs. raspundere civila delictuala Incredintez masina proprietate personala unei alte persoane si are loc un accident auto produs din vina acestei persoane aflate la volanul masinii mele. Cum ... (vezi toată discuția)