avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... prejudiciat fara rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

prejudiciat fara rca

revin la problema meaȘ nu am avut asigurare, am fost lovita de o alta masina.mergem la asigurator facem formele pt dosarul de dauna, care se dischide dupa 2 luni(asta dupa ce fac plangere la CSA si politie).toate bune si frumoase.ma duc la service si supriza nimeni nu imi primeste masina la service din cauza asiguratorului. ce sa fac? ma pot intdrepta impotriva persoanei vinovate de accident ca sa imi recuperez paguba?
Cel mai recent răspuns: alyas24 , utilizator 22:33, 5 Mai 2010
Daca exista asigruare RCA, insa asigruatorul nu doreste din varii motive, sa plateasca, puteti fie sa reparati masina, pe cheltuiala proprie, asa cum vi s-a sugerat si in mesajele anterioare, fie sa solicitate un deviz antecalcul de la orice unitate service si sa actionati in judecata Asiguratorul, in baza L.136/1995 coroborat cu art.998 si urmatoarele, cod civil si sa introduceti si persoana vinovata in calitate de intervenient fortat. Dupa parerea mea, e de preferat sa obtineti o hotarare impotriva asiguratorului si sa il executati pe acesta, intrucat va fi solvabil.
multumesc pentru sfaturi, chiar aveam nevoie mai ales ca am ajuns in service cu masina , iar la constatarea dupa ce s-a desfacut masina s-au gasit si alte prejudicii, pe care asiguratorul nu le recunoaste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot repara masina in urma unui accident Raresmia Raresmia Cum pot repara masina in urma unui accident daca celalalt sofer care a trecut pe rosu ,era beat si nu avea nici asigurare RCA (vezi toată discuția)
Accident in care tot pagubitul plateste Sandulescu Constantin Sandulescu Constantin AM FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT ,CINEVA A VRUT SA INTRE IN DEPASIRE NU A AVUT TIMP SI A INTRAT IN SPATELE MEU . POLITIA LA SANCTIONAT PE VINOVAT DAR ACESTA ... (vezi toată discuția)
Casco vs. raspundere civila delictuala Incredintez masina proprietate personala unei alte persoane si are loc un accident auto produs din vina acestei persoane aflate la volanul masinii mele. Cum ... (vezi toată discuția)