avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CASCO vs. Raspundere civila delictuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CASCO vs. Raspundere civila delictuala

Incredintez masina proprietate personala unei alte persoane si are loc un accident auto produs din vina acestei persoane aflate la volanul masinii mele. Cum pot recupera daunele produse masinii mele, daca am asigurare facultativa CASCO? Sunt obligat sa aleg CASCO sau ma pot indrepta direct impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului, fara ca aceasta sa imi poata opuna faptul ca trebuie sa ma duc intai la asiguratorul CASCO?
Cel mai recent răspuns: dan.tudurache , utilizator 19:10, 7 Octombrie 2005
eu as spune sa va recuperati daune prin CASCO si lasati-i la care v-ati facut asigurarea CASCO sa se indrepte impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului.
Mai înainte de a solicita plata sumei asigurate de către asigurător, verificaţi dacă poliţa dumneavoastră de asigurare acoperă ipoteza conducerii autovehiculului de către alte persoane.
Numai în cazul în care contractul încheiat cu asigurătorul vizează şi această situaţie puteţi pretinde repararea prejudiciului de către asigurător.
În caz contrar, vă puteţi îndrepta numai împotriva autorului prejudiciului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident auto din culpa victimei d.flory d.flory Am rugamintea sa ma ajutati nin urmat.speta:am fost implicat intr-un accident auto cauzat din culpa victimei(pers.fizica care traversa neregulamentar)si masina ... (vezi toată discuția)
Casco teodor82 teodor82 In cazul in care detinatorul unui autovehicul cu care am fost implicat intr-un accident are asigurare CASCO, iar vina producerii accidentului imi apartine, ... (vezi toată discuția)
Accident bebitza bebitza buna seara Am un prieten care era angajat ca sofer la o firma.Acesta a avut un accident rutier cu masina firmei,in timpul programului de lucru, in urma caruia ... (vezi toată discuția)