avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate neachitate - firma de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate neachitate - firma de recuperare creante

Buna ziua! Ma adresez pe aceasta cale, intrucat sunt intr-o situatie foarte dificila. Am primit de curand o instiintare de la o firma de recuperare creante ca se va trece la executarea silita daca nu imi sting datoria catre o banca, constand in plata a 5100 pentru a ajunge la zi cu ratele aferente unui credit pentru nevoi personale.
Am contactat firma respectiva, disperat fiind sa scap de aceasta datorie.
Drept urmare am platit 500 ron, urmand ca peste 3 zile sa achit din nou 1500 ron. Deci in total 2000 ron. Acum sunt in imposibilitate timp de 2 saptamani sa mai achit din datoria respectiva si imi este teama sa nu se ajunga la executarea silita, intrucat angajatii firmei respective imi spun ca este tarziu sa achit peste 2 saptamani urmatoarea transa, tot de 1500-2000 ron.
Ce risc daca platesc intreaga datorie in maxim 1 luna de zile (dar incepand sa platesc peste 2 saptamani), in 2-3 transe si trec peste amenintarile recuperatorilor? Imi este frica sa nu declanseze procedura de executare silita.

O alta intrebare. Sa zicem ca ei declanseaza procedura de executare silita.La o zi dupa eu achit toate restantele si sunt la zi. Ce se intampla in acest caz?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 20:37, 13 Aprilie 2010
adevarul e ca firmele astea n au nici un interes sa va achitati dvs datoria pe cale amiabila.. de aceea fac asa presiuni asupra dvs..eu zic sa platiti cand puteti si cum puteti si in felul asta nu are ce sa va faca .. si instana va da un termen de gratie de maxim 6 luni
Nu se poate incepe executarea silita decat in baza unui titlu executoriu, care consta intr-o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executoriu.
Acestea sunt doar amenintari pe care le transmit cei de la firmele de recuperare. Cine e mai slab de inger plateste repede. Se poate ca datoria sa fie si prescrisa, ei continua cu amenintarile.
Daca stiti ca aveti de plata, platiti cand aveti banii.
In caz contrar, ei ar trebui sa va dea in judecata somandu-va sa platiti. Asta e fondul. Urmeaza partea a doua: recursul sau cerere in anulare. Dupa ce au obtinut un titlu executoriu, dvs puteti face contestatie la executare, la fel cu 2 grade de jurisdictie. Calculati dvs pentru fiecare etapa a procesului cate 6 luni (in cel mai fericit caz) si vedeti in cat timp va pot cere creanta principala si penalitatile.
Dar, inca o data, daca aveti datorii, asta nu inseamna ca nu le achitati. Incercati sa rezolvati amiabil (prin incheierea unui proces verbal) si sa platiti esalonat fara plata de penalitati sau dobanzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? Valentina_D Valentina_D buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Sotul meu are o datorie catre o firma de telefonie mobile de acum 10 ani. Ne tot vin acasa notificari de o ... (vezi toată discuția)
Incepe procedura de recuperare a datoriei ! Adi1991 Adi1991 Buna ziua! In cazul neplatii unei datorii la o firma de recuperari am fost anuntat ca incepe procedura de recuperare a datoriei , firma (recuperarea creantelor ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari ceante razvan22 razvan22 buna ziua.am o datorie la [CREDITOR] de 600de lei si acum dosarul este la firma [EDITAT] si nu am bani sa achit poate sa imi faca executare mobiliara sau ... (vezi toată discuția)