avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna seara.In urma cu 5 ani am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava a victimei care a avut nevoie pentru vindecare de 100 zile.Am intrat in instanta unde TMB m-a condamnat la 1 an de inchisoare si conf.art.81 cp suspenda conditionat executarea pedepsei pe un termen de incercare de 3 ani,totodata ma obliga si la plata de daune morale.Mentionez ca pronuntarea TMB a fost data pe 11.02.2009.As dori sa ma lamuriti daca pentru aceasta fapta se anuleaza permisul de conducere intrucat TMB nu a specificat acest lucru in pronuntare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:09, 14 Aprilie 2010
Da, se anuleaza. Pentru obtinerea unui nou permis puteti da din nou examen peste un an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare.
Succes.
av. M.Hornea
doar ceea ce este in mod expres prevazut in hotarare se aplica.. e posibil sa fie anulat si permisul dar sa nu stiti dvs ce prevad acele art de lege
Da se anuleaza.Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti mergeti la politie pentru aplicarea sanctiunii complementare adica anularea permisului de conducere.De obicei in incheierea de sedinta nu se fac specificatii cu privire la anularea permisului de conducere dar acesata este reglementata de OUG 195/02 rep.
Deoarece anularea permisului de conducere este in sarcina politiei, instanta nu se va pronunta asupra acestui aspect.Dupa ramanerea definitiva a sentintei de condamnare, conf art. 246 din Codul rutier, politia va aplica sanctiunile complementare , adica anularea permisului.
Chiar daca instanta nu dispune in mod expres anularea permisului,acesta va fi anulat conform art.114 din OUG nr.195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala art 184 alineatul 1 si 4... EastAndrei EastAndrei Am fost implicat intr-un accident de circulatie acum 2 ani de zile ... mi-a fost data sentinta 6 luni de suspendare si plata in cooperare cu firma de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Imparatul Imparatul Un cetatean din Basarabia, prieten cu mine a fost prins baut la volan, pentru ca a mers cu masina 400m. I s-a facut dosar penal, avand in sange 1,9 la mie ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul de conducere in urma unui accident cu vatamare corporala? ghgabi ghgabi doresc sa stiu ce se intampla cu permisul meu daca in urma procesului am fost sanctionat cu amenda penala,instanta nu a mentionat nimic in legatura cu permisul ... (vezi toată discuția)