avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid

As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ?
Actele necesare si cum procedez.
daca aveti copii dureaza doua tre termene. daca nu aveti copii si el este de acord poate sa dureze un termen
daca divortul se intemeiaza pe acordul partilor , procedura de judecata nu va dura mai mult de doua termene .
in cazul in care se invoca culpa unuia dintre soti , procesul de divort poate dura si mai mult . depinde daca se cunoaste adresa paratului, daca acesta domiciliaza in romania sau in strainatate, daca procedura de citare cu acesta este indeplinita inca de la primul termen sau nu , daca paratul se apara prin introducerea unei intampinari sau depune cerere reconventionala, etc. etc.

cand se invoca culpa comuna si exista copii minori, de asemenea procesul poate dura , intrucat se va efectua ancheta sociala , se vor audia martori, etc. etc .

acuma depinde in care din aceste situatii va incadrati ;)
Ca sa fie rapid, contactati un avocat totusi... Ca am vazut divortul aparent de 5 minute care au ajuns sa fie respinse si apoi in apel... :D
Le tot spunea judele: macar vorbiti cu un avocat, ca eu nu va pot sfatui prea multe fara sa ma antepronunt...
Adica nu putea sa le spuna: daca nu dovedeste reclamantul cu martor, se respinge cererea ca nedovedita...
Am fost chiar mirata sa vaz intr-o zi vreo 5 divorturi in apel, respinse pe fond ba pentru neprezentare, ba pentru lipsa dovezi concrete... ca daca el nu mai sta cu ea de 7 ani, de ce sa nu il divorteze instanta?
Iacata, pentru ca ea nu facuse cerere de divort, de-aia! =D> Am tot ras in ziua cu pricina.
Desi e poate cam tarziu, intervin si eu si spun ca pe langa faptul ca va fi rapid, va fi si ieftin si elegant, daca veti apela la un mediator.
Mai ales daca aveti de facut si partaj, vi se va restitui taxa de timbru.
Prin urmare, singurul cost ar fi onorariul mediatorului.
Pentru a sti ce aveti de facut, consultati un mediator.
Toate cele bune!
Pai oamenii astia din exemplul cu 7 ani erau de acord, nu prea era de mediat ;a ei, se intelegeau! :D
Pot ajunge in instanta cu acordul si... sa ramana nedivortati. :))
Or un mediator care sa medieze ceva ce nu e de mediat costa si mai multi bani, dar si mai mult timp decat un avocat care in 2 ore le da o consultatie si le si redacteaza cererea corecta cu care pot duce dosarul cap-coada.

Daca nu se inteleg, e o alternativa buna, mai scapam de rufe murdare in salile de judecata, atat noi, dar si ei, justitiabilii.
Dar trebuie deosebit foarte bine intre cele doua situatii.

Alte discuții în legătură

Divort andreeapapava andreeapapava Buna.Ma numesc Andreea si pe 11.09.2010 m-am casatorit.Au aparut unele probleme si am hotarat de comun acord sa divortam.Am auzit multe variante,ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj... Bardac Nelu Bardac Nelu Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord. Copii sunt majori, mai sunt implicati cu ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil cu un copil minor UrsacheSoare UrsacheSoare buna ziua, pe scurt este vorba despre urmatoarea situatie: eu si sotia mea dorim sa initiem un divort...de ochii lumii, ca sa zic asa, din diverse ... (vezi toată discuția)