avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Daca nu am constituit dreptul de proprietate asupra unui teren primit de la CAP in 1962 pe care ulterior ( 1963 ) am construit o casa, iar fosti proprietari au titlul de proprietate si intabulare din 1995 pe aceeasi suprafata, ce mai pot face in momentul de fata?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:56, 22 Aprilie 2010
Nimic!
Fostilor proprietari li s-a reconstituit dreptul legal de proprietate in baza legii 18/1991!
B-)
din pacate ..nimic!
dar fostii proprietari au dreptul sa darame constructia?
buna ziua
- depinde de baza legala a restituirii.
- pe legea 18/1991 nu prea putea fi reconstituit dreptul de proprietate asupra terenului, deoarece nu mai era teren agricol sau silvic...
puteti deschide actiune in instanta pentru anularea titlului de proprietate sau (daca restituirea este legala) pentru stabilirea dreptului de superficie, pe durata existentei constructiei.
cred ca merita incercat.
succes
Pe rolul instantei este deja un proces pentru revendicare imobiliara, proces intentat de fosti proprietari...
Casa si anexele au fost construite in 1963. Fosti proprietari isi dau silinta ca aceasta constructie sa se degradeze cat mai rapid. Mentionez ca proprietara casei este in varsta de 86 de ani si locuieste singura.
Ce se poate face in momentul de fata si dupa moartea ei?
In instanta, la procesul ce se deruleaza are vreo sansa?

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren KRP KRP Buna ziua! Detin titlu de proprietate pentru un teren de 1800m.p., iar pe acesta a fost construita o casa pe timpul colectivizarii in care au locuit 2 batrani ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un model de \\"actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului\\".Terenul a fost preluat la stat la legea 58/1974, ... (vezi toată discuția)