avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate teren

Buna ziua!
Detin titlu de proprietate pentru un teren de 1800m.p., iar pe acesta a fost construita o casa pe timpul colectivizarii in care au locuit 2 batrani care, ulterior au decedat, iar casa este in paragina. Acum, dupa 6 ani de la decesul ultimului, copiii batranilor revendica 1000 m.p. (inclusiv casa) din totalul de 1800m.p., cat sunt in titlul de proprietate. Acum ma judec cu ei si as vrea sa stiu ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: andrey30 , utilizator 22:18, 18 Iulie 2021
exista un drept de superficie pe perioada cat respectiva constructie dainuie?
Depinde...art. 24 din legea 18/1991 le cam da dreptate:
Art. 24
(1) Terenurile situate in intravilanul localitatilor, care au fost atribuite de cooperativele agricole de productie, potrivit legii, cooperatorilor sau altor persoane indreptatite, pentru constructia de locuinte si anexe gospodaresti, pe care le-au edificat, raman si se inscriu in proprietatea actualilor detinatori, chiar daca atribuirea s-a facut din terenurile preluate in orice mod de la fostii proprietari.
(2) Fostii proprietari vor fi compensati cu o suprafata de teren echivalenta in intravilan sau, in lipsa, cu teren situat in extravilan, in imediata vecinatate.

Totusi, puteti invoca tardivitatea cererii de revendicare, care trebuia, in mod normal, depusa la comisia locala de fond funciar, in termenul de decadere (30.11.2005).
Buna ziua! Am in proprietate o casa aflata pe un teren privat, aceasta fiind castigata prin judecata. Pentru terenul de sub casa platesc chirie in fiecare an, deoarece am vrut sa cumpar terenul insa proprietarul nu a dorit sa mi-l vanda. Exista vreo solutie prin instanta prin castig de cauza in cumpararea terenului?
De asemenea , anul acesta am dorit sa realizez o mansardare(deoarece acoperisul actual este o simpla placa de beton ,bitum,prin care ploua), pentru care mi-a trebuit aprobare din partea proprietarului terenului, aprobare care nu mi-a fost acordata( desi contruiam pe casa care se afla in proprietatea mea). Intreb din nou , exista vreo solutie pentru aceasta problema ? Prin ce cale pot obtine aprobarea lui?

MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am o speta destul de complexa. Am formulat act in revendicare pt o suprafa de 37,49 mp, detinuti fara titlu de catre un vecin. Noi avem contractul de v-c in ... (vezi toată discuția)