avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Daca nu am constituit dreptul de proprietate asupra unui teren primit de la CAP in 1962 pe care ulterior ( 1963 ) am construit o casa, iar fosti proprietari au titlul de proprietate si intabulare din 1995 pe aceeasi suprafata, ce mai pot face in momentul de fata?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:56, 22 Aprilie 2010
nu pe superficie, pe nulitate
reconstituirea se face pe acelasi amplasament daca-i posibil si pe baza planurilor existente la aparitia L18
In momentul de fata probabil ca cei cae au formulat revendicarea vor avea castig de cauza. Insa dvs. ar fi trebuit sa formulati o cerere reconventionala in cadrul procesului initiat de acestia, prin care sa solicitati despagubiri privind valoarea investitiilor pe teren ce reprezinta valoarea casei pentru ca ati adus o plus valoare terenului prin lucrari de intretinere iar al doilea capat de cerere, subsidiar primului, ar trebui solicitat un drept de retentie pana la despagubirea integrala de catre viitorii proprietari.

Dupa moartea batranei se face succesiunea ia cei ce accepta succesiunea vor continua procesul prin introducerea acestora, in calitate de parati,cu drepturile si obligatiile existente.
Sunt sanse de castig. Potrivit Legii 18/1991 si a C.civil , art 494 (parca) teza a III-a ...
Daca aveti un avocat bun aveti sanse sa castigati despagubiri privind valoarea casei si un drept de retentie pana la plata despagubirilor.
Succes!
Daca batrana pierde procesul la cat se estimeaza cheltuielile de judecata?
Ma puteti ajuta in problema cu despagubirea?
Nu este alta solutie decat aceasta?batrana sigur ca ar vrea sa-si pastreze casa care are valoare sentimentala mai mult ,ea fiind destul de veche,fara prea multe inbunatatiri.Este totusi casa ei si crede ca nici o lege din lumea asta nu poate sa o ia.Cu atat mai mult cu cat a tracut printr-un razboi ,evacuare,colectivizare care ia luat tot.
Deci , daca batrana , prinintampinare, recunoaste pretentiile paratilor (ca sunt proprietarii de drept prin reconstituire asupra terenului), nu va mai plati cheltuieli de judecat. Dar in acelasi timp poate sa faca cerere reconventionala si sa solicite si dansa un drept de creanta asupra valaorii constructiei, un drept de retentie si unul de superficie (adica un drept de folosinta supra terenului atata timp cat constructia va mai exista)
Oricum cred ca reclamantii o vor lasa sa locuieasca pana la incetarea din viata in acea locuinta, nu cred ca le-ar sta in cale o biata batrana care nu mai are mult de trait.
Poate ca s-ar ajunge la o intelegere cu reclamatii..., nu stiu..., eu as incerca si o mediere intre reclamanti si batrana sau poate sa fie reprezentata de dvs. la mediere.....
Medierea este o procedura de rezolvare a conflictelor pe cale amiabila. Cred ca s-ar putea depune ocerere de suspendare provizorie a procesului instiintand instanta de judecata ca se doreste medierea de catre una din parti. Avand in vedere situatia deosebita in care se afla batrana instanta poate acorda acest ragaz si posibilitate ca partile sa ajunga la un ACORD....
vedeti nr de tel si adresa de e-mail si am sa incerc , daca este posibil sa va ajut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren KRP KRP Buna ziua! Detin titlu de proprietate pentru un teren de 1800m.p., iar pe acesta a fost construita o casa pe timpul colectivizarii in care au locuit 2 batrani ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un model de \\"actiune in constatarea nevalabilitatii titlului statului\\".Terenul a fost preluat la stat la legea 58/1974, ... (vezi toată discuția)