avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare in munca

Buna seara va rog spuneti-mi daca este in regula ca o persoana sa fie angajata ca secretar-casiera. In nomenclatorul de meserii nu este inregistrata meseria asta
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 08:48, 15 Aprilie 2010
Nu este vorba neaparat de volumul de munca, problema se pune din punct de vedere legal, pentru ca la alte institutii casiera nu are voie sa faca operatiuni contabile, sau, invers, contabila nu poate face operatiuni de casierie, specificul meseriei nepermitand acest lucru. Dar oare asa este??? Asta este problema!
lorelayold76 a scris:

-este legal dar nu este corect salariul, aveti cumul de functii ceea ce inseamna ca ar trebui sa aveti salar mai mare si mai ales ca aveti responsabilitatea banilor
-luati fisa postului si vedeti ce atributii aveti, iar daca faceti lucruri ce nu sunt mentionate acolo atunci nu sunteti responsabila pentru acestea.
-nu stiu de ce nu va incadrat contabil, sa fie acoperit angajatorul in cazul gafelor....

- multumesc, de legalitate ma interesam!
nu s-a facut incadrarea pe un post de contabil, deoarece persoana nu are pregatirea corespunzatoare, au gasit o persoana care sa le faca pe toate, i-au incarcat fisa postului,care i-a fost facuta mai tarziu, nu la angajare (mai tarziu insemnand cativa ani...)
- a fost virata o suma intr-un cont gresit, e oare vina acelei nefiind contabila de meserie, de unde sa stie ea in ce conturi se vireaza unele retineri, in ce conturi altele.....
- in cazul unor greseli care pot insemna pluusuri sau minusuri in gestiune, cine raspunde????
etc, etc, etc....
roxana_elena a scris:

Nu este vorba neaparat de volumul de munca, problema se pune din punct de vedere legal, pentru ca la alte institutii casiera nu are voie sa faca operatiuni contabile, sau, invers, contabila nu poate face operatiuni de casierie, specificul meseriei nepermitand acest lucru. Dar oare asa este??? Asta este problema!

da, se poate mai sunt si alte firme care procedeaza asa, acum depinde de politica firmei si de pregatirea angajatei...in alte parti sunt separate caseria si operatiunile bancare in vederea evitarii furtului, fals in acte etc.
stiu un caz in care contabila intocmea statul de plata si tot ea facea platile pe cardul de salar.....dupa un timp au prins-o ca fura din salariile angajatilor ....este bine ca anumite atributii sa fie facute de persoane diferite.
roxana_elena a scris:

nu s-a facut incadrarea pe un post de contabil, deoarece persoana nu are pregatirea corespunzatoare, au gasit o persoana care sa le faca pe toate, i-au incarcat fisa postului,care i-a fost facuta mai tarziu, nu la angajare (mai tarziu insemnand cativa ani...)
- a fost virata o suma intr-un cont gresit, e oare vina acelei nefiind contabila de meserie, de unde sa stie ea in ce conturi se vireaza unele retineri, in ce conturi altele.....
- in cazul unor greseli care pot insemna pluusuri sau minusuri in gestiune, cine raspunde????
etc, etc, etc....

-ai dreptate, parerea mea este ca nu poti sa faci munca de contabil daca nu ai curs....cel mai bine cred ca ar putea raspunde la intrebarea ta un economist....
-ca gestionar poti raspunde daca ai semnat acte.
Mi-e mila de tine!:((
lorelayold76 a scris:

roxana_elena a scris:

etc, etc, etc....

-ai dreptate, parerea mea este ca nu poti sa faci munca de contabil daca nu ai curs....cel mai bine cred ca ar putea raspunde la intrebarea ta un economist....
-ca gestionar poti raspunde daca ai semnat acte.
Mi-e mila de tine!:((

multumesc!
deci sa inteleg ca institutia este in culpa, fiind un cumul de functii platit necorespunzator.... si cam atat.....
mai ales ca la aceasta institutie, munca secretarei nu consta in a face cafeaua, a servi pe cineva cu cafea! e vorba de mormane de acte, de arhivare documente, de convocari, de tinut legatura in permanenta cu institutiile pe care le avem partenere (asta insemnand peste 50 de institutii care zilnic trebuie informate, telefonic, pe fax sau e_mail)... casierie, contabilitate, ordine de plata, cec-uri, salarii, state de plata... o singura persoana, e de plans, asa este! Si atunci, cum sa nu faci greseli?

Si in plus

Alte discuții în legătură

Atributii functionar public dorica1979 dorica1979 Intr-o institutie publica(Unitate Administrativ Teritoriala) este urmatoarea situatie: Un director general economic si-a pus secretara o salariata care are ... (vezi toată discuția)
Casier liceu - transport sume fara protectie sau insotitor SabinaCretu SabinaCretu Buna ziua. Am mai multe probleme, dar va rog sa-mi raspunde-ti la doua.. 1. Este normal (legal) ca un casier (intr-un liceu) sa transporte bani pe propria ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)