Conform Ordinului 32/2010, in Anexa 2, am trecut suma totala aferenta platii drepturilor salariale la nivelul lunii ianuarie 2010.
Am primit avizul pentru reincadrare, toate bune si frumoase, insa, intre timp, unor colegi li s-a modificat sporul de vechime (despre care OUG 1/2010 spune ca se modifica procentul aplicat salariului de baza al lunii decembrie 2009).
Cand s-a mers la trezorerie cu statele de salarii aferente lunii martie 2010, ni s-a comunicat ca nu putem retrage nici un leu in plus peste suma avizata de AJPS. Acum, nu stiu cum sa procedez: legal, se poate modifica sporul de vechime ulterior lunii ianuarie, cand s-au facut situatiile avizate de AJPS. Practic, eu nu pot plati suma majorata, intrucat trezoreria nu ma lasa sa scot banii. Eu nu aveam cum sa prevad in Anexa 2 la ordin (fondul total de salarii aferent lunii ianuarie 2010) niste sume care se acorda cu 01 februarie, sau 01 martie.
Ce se poate face? Sa reiau procedura de avizare AJPS pentru sumele aferente noilor sporuri de vechime? Ar fi o nebunie sa ma duc cu salariile la AJPS de cate ori se modifica un spor de vechime...ca sa nu mai zic de cazul in care va trebui sa angajez asistenti personali ai persoanelor cu handicap (pe care nu aveam cum sa-i trec in situatia din ianuarie...) S-a mai confruntat cineva cu problema aceasta?
AJPS in mod normal ar trebui sa controleze doar reincadrarile.Eventualele modificari de salarii datorate sporului de vechime sau trecerii intr-o treapta superioara, nu ar trebui sa-i intereseze.Trezoreria nu ar avea de ce sa nu achite salariile.
Asa gandesc si eu, insa de la Trezorerie ni s-a comunicat faptul ca, lunar, nu putem ridica din contul bugetar aferent cheltuielilor salariale o suma mai mare decat cea avizata de AJPS conform Anexei 2 la Ordinul 32/2010...Ori asta mi se pare o aberatie, intrucat acea situatie era aferenta lunii ianuarie 2010, fara a lua in calcul eventualele modificari ale sporului de vechime ori angajari de asistenti personali ai persoanelor cu handicap...